OS X Yosemite cauzeaza probleme cu conexiunile Wi-Fi pe unele Mac-uri

0
486

O versiune complet noua a unui sistem de operare aduce, fara doar si poate, probleme. iOS 8 nu este un caz particular intrucat OS X Yosemite i se alatura chiar daca nu doar la Apple se ivesc anumite probleme. In ceea ce priveste cea mai recenta versiune a sistemului de operare pentru Mac, utilizatorii au sesizat diferite erori de la publicarea ei si pana in prezent, dar una care pare sa nu dea pace multora este cea legata de conexiunile Wi-Fi.

Potrivit mai multor forumuri de discutii, sute de utilizatori au observat ca dupa actualizarea la OS X Yosemite Wi-Fi-ul pare sa nu mai functioneze corect. Mai exact, din spusele posesorilor de Mac cu Yosemite reiese ca dupa actualizare conexiunile Wi-Fi au devenit uneori extrem de incete, ducand la timpi de incarcare extrem de mari a paginilor web, de exemplu. Alti utilizatori sustin ca la doar cateva minute de la conectarea Mac-ului la Wi-Fi, acesta se deconecteaza in mod continuu de la retea fara a avea aparent vreun motiv.

Asa cum au aparut si problemele, rezolvari partiale au fost gasite. Desigur, rezolvarile sunt partiale in conditiile in care ele nu functioneaza pentru toti utilizatorii, iar acest lucru este normal atunci cand vorbim despre o eroare a sistemului de operare si nu despre o configurare gresita sau cazuri particulare.

Unii utilizatori sustin ca au reusit sa rezolve problema prin: dezactivarea Bluetooth, dezactivarea Handoff, crearea unor noi Locatii de retea, restaurarea computerului si instalarea Yosemite pe curat, configurarea router-ului Wi-Fi „Doar pe modul G”, dezactivarea sincronizarii Dropbox, dezactivarea criptarii routerului cu WPA ori dezactiovarea tuturor proxy-urilor in preferintele de retea. Partea mai putin buna este ca unii utilizatori nu au reusit sa depaneze problema nici dupa ce au incercat toate cele susmentionate. O rezolvare care ar fi functionat pentru un numar mare de utilizatori este comutarea pe o banda de 2,4 GHz.

Nici reprezentantii companiei Apple nu au reusit sa ofere utilizatorilor solutii prea bune. Sunand sau mergand la un asistent Apple, consumatorii au fost indrumati sa elimine retelele preferate excedente din panoul Retele si sa reseteze Controllerul de Management a Sistemului.

Daca intampini orice fel de problema cu conexiunile de retea Wi-Fi, atunci ar fi recomandat sa efectuezi un backup inainte de a incerca oricare dintre masurile de depanare susmentionate. De asemenea, retine ca niciuna s-ar putea sa nu functioneze pentru tine, situatie in care va trebui sa astepti o actualizare adusa Yosemite.

In ceea ce ma priveste, trebuie sa va marturiesc ca nu am sesizat pana in momentul de fata probleme grave cu conexiunile Wi-Fi pe niciunul dintre Mac-urile cu Yosemite pe care le detin.

Problemele Wi-Fi par sa fie o „caracteristica” a sistemelor de operare noi create de catre Apple. iOS 8 a generat, de asemenea, probleme destul de importante cu conexiunile Wi-Fi pentru multi dintre utilizatori, insa acestea au fost inlaturate odata cu iOS 8.1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.