iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost lansate astazi in China fara a genera interes foarte mare

0
122

Mult mai tarziu decat s-a asteptat intreaga lume, cele mai recente dispozitive din gama iPhone – iPhone 6 si iPhone 6 Plus – au inceput sa fie comercializate de catre Apple in China astazi. Dupa o sesiune de precomenzi care ar fi inregistrat, conform operatorilor locali si unui site de procesare a comenzilor, peste 20 de milioane de cereri pentru noile dispozitive, lansarea dispozitivelor nu a mai generat prea mult entuziasm in randul chinezilor.

Fiecare dintre magazinele Apple din China au avut cozi de asteptare compuse din „doar” cateva sute de oameni la primele ore ale diminetii, potrivit celor de la The Wall Street Journal. Desi Apple s-a pregatit cu numerosi paznici crezand ca oamenii vor ajunge ca si anii trecuti sa se bata pe locuri ori sa se confrunte cu jafuri din partea unor chinezi nerabdatori sa aibă terminalele.

In conditiile in care milioane de oameni au precomandat terminalele si le-au asteptat acasa, faptul ca in fata magazinelor Apple nu a mai fost prea multa zarva nu surprinde cu nimic. Mai mult decat atat, pentru prima data noile iPhone au ajuns inca de la lansare inclusiv in oferta China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe glob, asa ca multe dintre vanzari ar fi putut fi inregistrate direct de catre acesta si de ceilalti 6.000 de comercianti parteneri Apple care au pus in vanzare tot astazi noile dispozitive in China.

In China, consumatorii par sa fie mai interesati de iPhone 6 Plus decat de iPhone 6. Chestionand cateva zeci de persoane care au stat sa astepte noile dispozitive, jurnalistii publicatiei americane au descoperit ca cei mai multi asteptau iPhone-ul de 5,5 inch. Aceasta informatie coincide cu ceea ce ne spunea un site de comert online chinez care arata ca terminalul mai mare este si mai cerut, desi diferenta nu era chiar notabila.

Uber, o companie care a dezvoltat o aplicatie pentru iPhone si iPad ce permite oamenilor sa comande lumuzine cu soferi sau taxiuri, a facut un lucru interesant cu ocazia lansarii iPhone 6. Serviciul auto a oferit, la cererea clientilor, livrari de iPhone 6 de 16 GB in Shanghai. Consumatorii care au optat pentru achizitionarea iPhone 6 de la Uber au primit telefonul de la un specialist autorizat care l-a dus exact la locatia dorita de ei.

Pe langa China, pana la finele lunii in curs Apple va mai lansa iPhone 6 si iPhone 6 Plus in Romania si alte 35 de tari din Europa, Asia, Orientul Mijlociu si America Latina. Data fiind disponibilitatea pe piata a dispozitivelor de mai bine de o luna, nu ne-ar surprinde cu nimic daca cererea de iPhone 6 si iPhone 6 Plus nu va fi foarte mare in toate aceste tari, inclusiv in Romania, unde terminalele sunt in stocul multor magazine de mai bine de doua saptamani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.