Facebook Messenger – acea aplicatie pe care foarte multi dintre utilizatori au ajuns sa o urasca de cand a devenit necesara pentru a accesa functia de chat a Facebook – urmeaza sa treaca printr-un nou experiment. Trecand printr-o perioada in care compania condusa de Mark Zuckerberg experimenteaza tot felul de functii ce esueaza lamentabil de cele mai multe ori, Facebook urmeaza sa incerce un nou experiment, pe care permiteti-mi sa il incadrez deja in aceeasi categorie.

O versiune modificata a Facebook Messenger si-a facut aparitia pe Internet prin cateva capturi de ecran ce ilustreaza interfetele utilizator concepute de catre compania americana pentru o noua functie a aplicatiei sale. Din cate reiese din imagini, Facebook Messenger va permite utilizatorilor sa transfere de la o persoana la alta anumite sume de bani prin intermediul cardurilor de credit.

Aparent la fel de simplu precum poti trimite un mesaj sau o poza, in curand iti vei putea goli si cardul de credit ajutandu-ti prietenii. Direct in pagina fiecarei conversatii va aparea un buton special de transfer monetar in contul prietenului. Or, daca este ziua unui prieten/unei prietene, doresti si tu sa contribui la un cadou sau vrei sa iti ajuti un amic ce are nevoie urgenta de bani, o vei putea face foarte simplu. Mai mult decat atat, un istoric al transferurilor va fi mereu afisat pentru a vedea cat de mult ai cheltuit transferand bani prietenilor.

Loading

Facebook Messenger Payments feature demoed by @andyplace2 for TechCrunch

View on Instagram

Ideea in sine nu este rea, insa in practica nu vad cat de multi se vor inghesui sa o adopte. Chiar daca Facebook ar vrea sa isi lanseze in curand un sistem de plati, iar acesta ar fi un prim pas facut, el ar putea fi din start unul gresit. Nu stiu cati de multi vor avea incredere ca Facebook sa le administreze cardurile sau tranzactiile si vor renunta la alte metode de transfer online mult mai consacrate in favoarea Facebook Messenger.

Momentan exista cateva intrebari fara raspuns, cum ar fi costul perceput de Facebook pentru fiecare tranzactie prin sistemul sau ori daca functia va ajunge in cele din urma (si cand) in Facebook Messenger. Pana atunci, multi utilizatori viseaza ca Facebook Messenger sa dispara complet din vietile lor, iar sistemul de mesagerie al aplicatiei Facebook sa fie din nou disponibil.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.