ipad air 2 data lansare

Cea mai importanta conferinta organizata de catre Apple in acest an a avut deja loc, pe 9 septembrie fiind prezentate lumii intregi Apple Watch si iPhone 6/6 Plus. Dar acela nu a fost si ultimul eveniment special al companiei americane care trebuie sa ne aduca produse noi. In octombrie ne asteapta o noua conferinta importanta care ar trebui sa fie focusata pe iPad si Mac.

Cei care au prezis cu exactitate data la care vor fi prezentate de catre Apple noile terminale iPhone si Apple Watch, Re/code vin astazi si ne spun ca Apple va organiza o conferinta joi, pe data de 16 octombrie. Locatia aleasa pentru a gazdui evenimentul este Town Hall, o incapere din cadrul campusului Apple. Anul trecut, de exemplu, o conferinta similara a fost organizata pe 22 octombrie, intr-o zi de marti, iar locatia aleasa era Centrul de Arte Yerba Buena din San Francisco.

Organizarea conferintei la Town Hall ne indica o importanta mai redusa a produselor ce urmeaza sa fie prezentate in conditiile in care aceasta locatie are un numar foarte limitat de locuri si nu permite transmiterea live a conferintei (potrivit chiar celor de la Apple). Ultima data cand Apple a organizat o conferinta in propriul campus a fost anul trecut in luna septembrie pe cand sala gazduia evenimentul de prezentare a iPhone 5s si iPhone 5c. Conferinta de prezentare a Apple Watch, iPhone 6 si iPhone 6 Plus a fost organizata la Centrul Flint din Cupertino, un amfiteatru imens care a gazduit peste 2.000 de persoane.

Vorbind despre produsele care urmeaza sa fie prezentate, ei bine, daca ne uitam la conferintele organizate de catre Apple in ultimii doi ani dupa jumatatea lunii octombrie, vom observa ca ele au fost concentrate pe iPad si Mac. Momentan nu exista indicii clare potrivit carora alte produse sa isi faca aparitia pe 16 octombrie.

iPad Air 2 si iPad mini cu ecran Retina (generatia a 3-a de iPad mini) sunt cele doua modele de iPad foarte asteptate. Printre noutatile acestora se numara implementarea noilor cipuri Apple A8 prezente si in iPhone 6/6 Plus, a senzorului de identificare a amprentei Touch ID, a unei noi versiuni aurii si a unor ecrane anti-reflex. Aceste modele de iPad urmeaza sa vina cu iOS 8.1, o versiune pe care Apple urmeaza sa o lanseze pe 20 octombrie si despre care se spune ca include compatibilitate cu iPad-uri cu Touch ID.

In ceea ce priveste gama Mac, in primul rand conferinta de pe 20 octombrie ar trebui sa ne ofere data lansarii noului OS X Yosemite in versiunea finala, dar si o noua trecere in revista a catorva dintre caracteristicile sistemului de operare. Produsele asteptate sunt: un iMac cu ecran Retina, un Mac mini si, eventual un nou MacBook cu ecran Retina (MacBook Pro 2014 si MacBook Air 2014 fiind deja lansate). Noile Mac-uri urmeaza sa includa cipuri Haswell actualizate, imbunatatiri pe partea grafica, ecrane 5K (in cazul iMac) si alte imbunatatiri hardware.

Daca Apple va organiza, intr-adevar, conferinta de prezentare a noilor modele de iPad si Mac pe data de 16 octombrie, ramane sa vedem. Cu aproximativ 7 zile inainte de conferinta Apple incepe sa trimita invitatii catre marele eveniment, asa ca pe saptamana viitoare ne putem astepta ca ele sa apara pe internet.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.