Apple a lansat importante actualizari de securitate pentru OS X Mavericks si Mountain Lion

0
97

Versiunea finala a OS X Yosemite a fost lansata de catre Apple, dar asta nu inseamna ca procesul de dezvoltare al versiunilor OS X a incetat odata cu ea. Inca din ziua in care a publicat pe App Store OS X 10.10, Apple a publicat o actualizare de securitate extrem de importanta pentru toti posesorii de computere cu OS X Mavericks si OS X Mountain Lion.

os x securitate update

Actualizarea de securitate 2014-005 a fost lansata pentru a inlatura o vulnerabilitate legata de transportul securizat. Descoperita de echipa de securitate a celor de la Google, vulnerabilitatea permite unui infractor sa decripteze datele protejate cu SSL. Aceasta bresa avea legatura cu conexiunile TLS, permitand infractorilor sa forteze utilizarea SSL 3.0 pentru a fura datele utilizatorilor.

Actualizarea este, asadar, extrem de importanta si include, de asemenea, actualizarea OS X bash 1.0 pentru utilizatorii care nu au instalat-o inca. In cazul in care nu te grabesti prea tare sa faci trecerea la OS X Yosemite, atunci iti recomand sa descarci cea mai recenta actualizare de securitate pe computerul tau accesand sistemul Actualizare software. De asemenea, actualizarea poate fi efectuata si direct de pe site-ul Apple, urmand acest link pentru OS X Mavericks sau acest link pentru OS X Mountain Lion. Retina ca actualizarea este compatibila doar cu OS X Mountain Lion 10.8.5 si OS X Mavericks 10.9.5, deci pe versiunile anterioare nu o vei putea instala.

Utilizatorii care au facut actualizarea la OS X Yosemite sunt, cel mai probabil, feriti de aceasta vulnerabilitate intrucat actualizarea de securitate ar fi fost inclusa de Apple direct in noua versiune a sistemului de operare.

- Reclamă -