Apple a anuntat data lansarii iPhone 6 in Romania si alte 35 de tari

0
530

Disponibil de aproape o luna in SUA, Germania, Marea Britanie, Franta si multe alte state, iPhone 6 si iPhone 6 Plus nu au ajuns inca “in mod oficial” in Romania, ci doar prin intermediul unor magazine care au adus terminalele din strainatate. Aceasta situatie se va schimba foarte curand, Apple anuntand in cursul zilei de astazi printr-un comunicat de presa ca luna octombrie va aduce lansarea noilor iPhone-uri in inca 36 de tari (pe langa cele 32 in care este deja disponibil), inclusiv in Romania.

Cand va fi lansat iPhone 6 in Romania?

iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor fi lansate in Romania pe data 31 a lunii octombrie, intr-o zi de vineri. Asadar, in ziua de Halloween noile terminale din gama iPhone vor fi disponibile in oferta tuturor celor trei operatori mari de la noi din tara (Orange, Vodafone si Telekom), dar si in oferta vanzatorilor autorizati de produse Apple ori a altor magazine ce nu au adus dispozitivele inca. Operatorii ar putea da startul vanzarilor chiar din toiul noptii, iar cu cateva saptamani inainte ar putea initia si campanii de precomenzi de care vom afla cu siguranta pe parcursul zilelor care urmeaza.

Pe langa Romania, Apple va lansa noile iPhone-uri pana la sfarsitul acestei luni in alte 35 de tari din Europa, Asia, Orientul Mijlociu, Africa si America Latina, dupa cum urmeaza:

  • Vineri, 17 octombrie: China, India si Monco
  • Joi, 23 octombrie: Israel
  • Vineri, 24 octombrie: Cehia, Indiile de Vest Franceze, Groenlanda, Malta, Polonia, Insula Réunion si Africa de Sud
  • Joi, 30 octombrie: Bahrain si Kuwait
  • Vineri, 31 octombrie: Albania, Bosnia, Croatia, Coreea de Sud, Estonia, Grecia, Guam, Islanda, Kosovo, Letonia, Lituania, Macau, Macedonia, Mexic, Republica Moldova, Romania, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Slovacia, Thailanda, Ucraina si Ungaria.

Cu alte cuvinte, Romania face, anul acesta, parte din al saptelea val de lansari al iPhone, avand in fata tari mult mai mici, dar poate mai bogate din punct de vedere economic. Anul trecut, iPhone 5s si iPhone 5c ajungeau la noi in tara ceva mai devreme fiindca am facut parte din al doilea val de lansari, insa amanarea de anul acesta nu este surprinzatoare in conditiile in care iPhone 6 si iPhone 6 Plus inregistreaza o cerere extrem de mare pe piata.

Apple sustine ca lansarea iPhone 6 si iPhone 6 Plus este cea mai rapida de pana acum, 115 tari urmand a avea pe rafturi noile dispozitive inainte de finele anului in curs.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.