Apple a actualizat aplicatiile iPhoto, iMovie, GarageBand si Aperture pentru Mac

0
340

Compania Apple a lansat in cursul noptii trecute versiunea finala a OS X Yosemite, pe care toti posesorii de Mac o pot instala deja gratuit pe propriile computere. Fiindca vorbim despre o actualizare cat se poate de majora, multe dintre aplicatii trebuiesc actualizate pentru a fi compatibile cu aceasta versiune a OS X, asa ca Apple a inceput prin a-si actualiza cateva dintre programele sale pentru Mac.

Alaturi de aplicatiile suitei iWork pentru Mac, carora le sunt rezervate cateva noutati cat se poate de importante, compania Apple a publicat actualizari si pentru aplicatiile suitei iLife, dar si pentru Aperture si Apple Configurator.screen800x500-1

In ceea ce priveste iLife, aplicatiile GarageBand si iMovie au primit cele mai importante actualizari. GarageBand 10.0.3 este acum disponibil si aduce suport pentru OS X Yosemite, ofera posibilitatea accesarii de pluginuri pentru efecte audio astfel incat sa iti poti controla in detaliu sunetul pistelor tale, include Bass Amp Designer – un amplificator pentru bas, un nou sablon pentru Voce care ofera posibilitatea de a face inregistrari vocale mai simplu si rapid, zoom vertical pentru ajustarea automata a inaltimilor pistelor si multiple imbunatatiri pentru accesibilitate. De asemenea, GarageBand ofera posibilitatea de a partaja proiectele prin Mail Drop si este compatibil si cu versiunile mai vechi ale OS X.

iMovie 10.0.6 este disponibil, in schimb doar pentru computerele cu OS X Yosemite, avand un aspect actualizat pentru aceasta versiune a sistemului de operare, noi optiuni de exportare a fisierelor, inclusiv H.264 personalizat si ProRes si nu numai. Programul de editare video al Apple permite partajarea oricarui cadru ca si imagine, trimiterea prin e-mail a fisierelor video HD cu Mail Drop, dupa autentificarea in iCloud si ofera acces mai usor la instrumentele de ajustare video si audio, posibilitatea de a selecta o portiune dintr-un clip in cronologie tragand peste partea de jos a clipului si imbunatateste performantele pe Mac-urile mai veci. Actualizarea,  de asemenea, adreseaza problemele fiabilitatii in timpul copierii si lipirii anumitor ajustari si este tradusa in indoneziana, malaeziana si vietnameza. Alaturi de noutatile susmentionate, iMovie 10.0.6  include pentru dezvoltatrorii iOS compatibilitate pentru inregistrarile de ecran iOS capturate cu QuickTime Player, ofera 11 titraje animate concepute pentru a prezenta aplicatiile in actiune si ofera o optiune de partajare pentru exportarea usoara pe App Store.

iPhoto 9.6 si Aperture 3.6 sunt doua versiuni noi ale programelor Apple care nu aduc nimic mai mult decat compatibilitate cu OS X Yosemite, fiind disponibile numai pe aceasta versiune a OS X. Asa cum stim din vara, procesul de dezvoltare a acestor programe s-a incheiat, ele urmand a fi inlocuite cu o aplicatie Poze pentru OS X.

Apple Configurator 1.7 a fost, de asemenea lansat, incluzand imbunatatiri si corecturi de probleme. Aplicatia adresata in special corporatilor ofera imbunatatiri la autentificarea pe iTunes Store, compatibilitate cu cateva dintre functiile noi ale iOS 8, domenii si noi restrictii.

*Daca ati cumparat deja aceasta aplicatie, nu veti mai plati inca o data pentru a face actualizarea.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.