In urma cu exact 3 ani, Steve Jobs, marele antreprenor si vizionar, si una dintre cele mai respectate si notrii persoane ale lumii contemporane trecea in nefiinta. In dimineata zilei de 5 octombrie (la numai o zi distanta de conferinta de prezentare a iPhone 4s), familia anunta moartea celui care a dat viata uneia dintre cele mai puternice companii din intreaga lume. Vestea a facut in scurt timp inconjurul intregii lumi, cutremurand oamenii din California si pana in Hong Kong.

[pull_quote_center]Trebuie sa crezi in ceva – intuitie, destin, viata, karma, orice[/pull_quote_center]

Dupa o lupta foarte lunga cu boala pe care la un moment dat parea ca a invins-o, Steve Jobs a fost rapus in cele din urma de cancerul pancreatic. Aceasta maladie extrem de grava a reusit, asadar, sa rapuna pe omul care a schimbat modul in care oamenii vad unele lucruri si sa lase lumea poate prea devreme fara persoana de care avea nevoie.

Steve Jobs a lasat in urma lui lucruri pe care omenirea le va folosi mult timp de acum inainte pentru ca a avut, are si va avea nevoie de ele. El, alaturi de echipa construita in jurul sau, au reusit sa arate omenirii ce inseamna un computer, cum trebuie sa functioneze un media player, sa transforme un obiect oarecum banal in ceva pe care il folosesti cat e ziua de lunga (telefonul), dar si sa dea o utilitate tabletelor de care nimeni nu era interesata. In cazul fiecarui produs, Steve Jobs a urmat filosofia de a pune accent pe design, simplitate si ecosistem, iar aceasta reteta a adus succesul companiei care niciodata nu a vandut cele mai ieftine produse de pe piata.

Nimic nu s-ar fi intamplat daca Steve, omul de geniu, nu ar fi avut credinta ca intr-o zi el va putea deveni din hipiotul rebel omul care va schimba lumea.

Astazi, la 3 ani dupa moartea lui Steve Jobs, compania Apple ii urmeaza in continuare filosofia cu fiecare produs nou pe care il lanseaza, reusind astfel nu doar sa ramana competitiva pe piata, ci si sa schimbe vieti, sa revolutioneze domenii si nu in ultimul rand sa ajute oameni. Sub conducerea lui Tim Cook, compania din Cupertino a suferit de-a lungul timpului cateva transformari, a schimbat la suprafata anumite lucruri, dar substratul reprezentat in totalitate de filosofia lui Steve Jobs a ramas acelasi. In cei trei ani fara Steve, Apple a reusit sa aduca un nou produs major / revolutionar – Apple Watch – de care acesta ar fi fost indragostit, dar la care nu a mai apucat sa lucreze.

Chiar daca a murit, imaginea lui Steve Jobs va ramane vie in sufletele a milioane de oameni din intreaga lume mult timp de acum inainte, iar compania creata dupa viziunea sa va da ora exacta in tehnologie cel putin tot la fel de mult.

Nu te vom uita niciodata, Steve!

 

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.