La sfarsit de trimestru, Vodafone Romania, cel de-al doilea operator de pe piata locala dupa numarul de abonati si cifra de afaceri, a anuntat in cursul zilei de luni, 9 septembrie cateva noutati importante pentru toti clientii sai. Reteaua celor de la Vodafone are acum implementata o noua tehnologie care ofera tuturor utilizatorilor acces la viteze de transfer de date prin conexiunile celulare mai ridicate, o retea celulara mai stabila si o securitate sporita.

In primul rand, reteaua 3G a operatorului roman ofera viteze de transfer de pana la 43,2 Mbps, in timp ce reteaua 4G ofera viteze de transfer de pana la 300 Mbps. Desigur, pentru ca aceste viteze sa fie atinse trebuiesc dispozitive ale caror modemuri sa fie capabile sa atinga astfel de viteze (in cazul iPhone, probabil ca abia iPhone 6 va avea un cip LTE capacbil sa atinga viteze de 150 Mbps). Reteaua Vodafone Romania este prezenta momentan integral in 19 orase din tara: Bucuresti, Arad, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Galati, Timisoara, Baia Mare, Botosani, Braila, Buzau, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu si Targu Mures.

O alta tehnologie adusa de Vodafone SuperNet si anuntata astazi de operator ar permite o conexiune instantanee si stabilitate superioara la rularea clipurilor video, navigare si descarcare de fisiere de pe web. Totul este posibil prin intermediul unui algoritm de optimizare si prin reteaua AII-IP, latenta serviciilor de internet mobil fiind redusa la 30 de milisecunde.

Dupa sporirea vitezei si oferirea unei stabilitati mai bune, operatorul anunta si imbunatatirea securitatii online. Potrivit Vodafone, reteaua sa are implementata o solutie completa de securitate pentru orice tip de terminal fie el telefon, tableta sau computer. Serviciul asigura protectie antivirus, antiphishing si antimalware pentru traficul de internet efectuat in reteaua Vodafone. Trebuie, insa, sa stiti ca serviciul va fi disponibil doar pentru abonatii RED pe toata durata contractuala, si pentru ceilalti pe o perioada de doar 6 luni.

Pe langa securitatea oferita tuturor, Vodafone a mai implementat o tehnologie adresata companiilor care permite angajatiilor sa personalizeze utilizarea telefoanelor inteligente in cadrul companiilor, in reteaua Vodafone, certificata pentru Managementul de Continuitate a Afacerii.

Partea buna este ca de noile tehnologii implementate de catre Vodafone dinaceasta toamna vor beneficia utilizatorii fara a fi nevoiti sa plateasca suplimentar (in anumite limite).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.