Lansarea unui serviciu de plati pentru mobil complet nou, adresat doar posesorilor de iPhone, conceput si pus in practica de catre Apple este foarte aproape. Potrivit unei noi informatii distribuite astazi de catre Re/code si confirmata ulterior de Bloomberg, Apple ar fi incheiat parteneriate cu trei dintre cele mai mari institutii financiare care emit carduri de credit la nivel global.

Se pare ca American Express, Visa si MasterCard ar fi ajuns la un acord cu Apple pentru a lucra impreuna la imbunatatirea sistemului de plati pentru iPhone ce urmeaza sa fie prezentat in cadrul evenimentului special Apple de pe 9 septembrie. Acestia ar putea fi numai cativa dintre partenerii proiectului extins al companiei americane si ar putea lansa diferite solutii adresate special clientilor posesori de iPhone astfel incat acestia sa beneficieze pe deplin de noul sistem.

Noile informatii au si sustinere intrucat saptamanile trecute ni se spunea ca firma din Cupertino poarta negocieri cu diferite institutii financiare, printre care se numara si Visa, cu scopul de a lansa un nou serviciu de plati pentru mobil. Ulterior, lansarea sistemului a fost confirmata cu mai multe ocazii, iar saptamana trecuta aveam ocazia de a vedea cipul NFC de pe placa de baza a iPhone 6, acesta oferind una dintre tehnologiile necesare functionarii sistemului.

Despre sistemul de plati pentru iPhone nu se stiu prea multe detalii momentan, insa oficiali de rang inalt ai companiei ne sugerau ca el ar putea avea la baza conturile iTunes, precum si tehnologia Touch ID introdusa pe iPhone odata cu lansarea iPhone 5s. Pe langa corporatile financiare, Apple ar mai fi purtat in trecut negocieri si cu lanturi de magazine foarte mari pentru implementarea unor sisteme compatibile cu noul serviciu.

In cadrul conferintei de pe 9 septembrie, Apple urmeaza sa ne prezinte, alaturi de noul serviciu de plati, iPhone 6 si iWatch.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.