iPhone 6 va consuma mai putine unitati de internet in timpul apelurilor FaceTime

0
372

iPhone 6 de ecran din 2014.09.10 la 17.50.06Pe langa cele mai importante caracteristici ale iPhone 6 si iPhone 6 Plus – un nou design, un ecran mai mare si mai bun, un procesor mai rapid si o camera mult mai buna – care vor lua ochii fiecarui consumator, cele doua dispozitive vin cu numeroase imbunatatiri notabile la interior carora nu li s-a acordat o prea mare atentie. Una dintre imbunatatirile notabile ale ambelor dispozitive iPhone 6 este includerea suportului pentru codecul video ultra eficient H.265.

Apple specifica pe pagina de prezentare a caracteristicilor iPhone 6 si iPhone 6 Plus ca acestea se bazeaza pe noua tehnologie H.265, cunoscuta si sub denumirea High Efficency Video Coding (HEVC) pentru codificarea si decodificarea apelurilor video FaceTime efectuate prin conexiuni celulare de date. Tehnologia standard, H.264, este si ea acceptata de noile dispozitive.

Tehnologia H.265 promite sa furnizeze o calitate video identice celei din H.264 la o rata de biti injumatatita. Acest lucru se gtraduce prin reducerea masiva a consumului de date celulare efectuat in timpul apelurilor video si o stabilitate mai buna a apelurilor. Practic, atunci cand vom apela de pe iPhone 6 pe cineva fiind conectati la o retea celulara de date, acestia ne vor vedea cel putin la fel de bine ca si inainte, cu toate ca terminalul nostru va consuma mult mai putine resurse.

Deocamdata nu se stie modul in care Apple a impementat tehnologia H.265 in iPhone 6 (system-on-a-chip-ul Apple A8 ar putea sa fie una dintre posibilitati), acest lucru nici nu ne intereseaza atat de mult precum ne interseaza beneficiile aduse de o astfel de tehnologie.

- Reclamă -