iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost puse deja in vanzare in cateva tari de pe glob, ceea ce inseamna ca dispozitivele nu au ajuns doar in mainile consumatorilor obisnuiti care le asteapta de luni de ziole bune, ci si in mainile diferitor companii care efectueaza diferite teste pe ele pentru a ne arata cat de rapide si rezistente sunt cele mai noi dispozitive Apple.

Oricat de rau ne-ar parea atunci cand vedem un iPhone ca este aruncat pe jos si distrus literalmante, testele de rezistenta sunt foarte utile pentru consumatori, iar iPhone 6 si iPhone 6 Plus nu sunt scutite de ele. Cei de la PhoneBuff se numara printre primii care au cumparat ambele dispozitive iPhone 6 si le-au supus unui test de rezistenta la soc. Fiecare dispozitiv a fost “scapat” din mana, luand contactul cu solul (piatra) fie cu carcasa spate, rama laterala sau cu ecranul inainte.

iPhone 6 se descurca destul de bine atunci cand primele componente care se lovesc de sol sunt carcasa spate si partea laterala, insa deloc surprinzator este accidentat (a se citi: spart) atunci cand ecranul face prima data intalnire cu planeta. iPhone 6 Plus, pe de alta parte, s-a spart, chiar si atunci cand a cazut pe lateral, ecranul usor rotunjit si intarit cu ioni de potasiu nefiind foarte bun in astfel de situatii.

Un alt test de rezistenta a fost facut – de data aceasta involuntar – de catre un bucuros australian ce a fost primul cleint Apple ce a reusit sa obtina noul dispozitiv. Cu foarte mari emotii, atunci cand reportera i-a cerut sa ii arate terminalul, acesta l-a scapat din cutie imediat dupa ce a desfacut-o. Daca s-a spart sau nu, nu putem observa foarte clar direct din imagini, insa situatia este destul de ilara.

Daca vom compara modul in care se descurca iPhone 6 si iPhone 6 Plus la impactul cu solul fata de iPhone 5, de exemplu, vom observa ca aceste dispozitive sunt ceva mai rezistente si s-ar putea dovdei mai durabile. Fiind mai mare, iPhone 6 Plus ar putea sa nu fie chiar atat de rezistent.

Actualizare 19/09 ora 20:15: Android Authority a realizat, de asemenea, un test de rezistenta la impactul cu solul pentur a vedea cat de rezistent sunt iPhone 6 si iPhone 6 Plus. Rezultatul este de-a dreptul uimitor: niciunul dintre cele doua dispozitive nu s-au spart, nici atunci cand carcasa sau marginea ecranului a luat prima data contact cu pamantul si nici atunci cand ecranul a fost primul ce s-a lovit. Chiar daca suprafata cu care au luat contact terminalele nu este piatra, la fel ca si in primul video, inaltimea de la care au fost aruncate a fost una destul de mare.

Actualizare 19/09 ora 22:00: Fixpod a realizat un scurt test de rezistenta, aruncand un iPhone 6 de la o distanta destul de mare de sol. Rezultatul este unul previzibil in aceasta situatie.

Nota: Vom actualiza acest articol pentru a include si alte teste de rezistenta atunci cand apar pe Internet.

1 COMENTARIU

  1. pai nu este corect facut testul. acelasi telefon este supus la interval de max 15min la 3 teste, trebuia ptr fiecare test in parte alt telefon, parerea mea 😉

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.