Una dintre cele mai importante caracteristici ale iPhone 6 si, mai ales, a iPhone 6 Plus este noul ecran Retina HD ce ofera rezolutii mai mari si o calitate mult mai buna a imaginilor datorita unor tehnologii noi. Noile ecrane ale iPhone, se pare, nu doar ca sunt “mai bune” decat in trecut, ci “cele mai bune ecrane implementate vreodata intr-un smartphone”.

Afirmatia apartine celor de la DisplayMate, care de regula executa teste pentru a stabili calitatea ecranelor unor dispozitive electronice. Acestia au publicat un articol extrem de detaliat in legatura cu tehnologia noului ecran al iPhone 6, vorbindu-ne despre calitatea imaginilor si noul standard Retina HD. Daca in trecut acelasi site critica ecranele implementate de catre Apple intr-unele dintre cele mai recente dispozitive ale sale, acum acestia sustin ca iPhone 6 Plus are ecranul LCD cu cele mai bune performante dintre toate ecranele testate vreodata pe un telefon inteligent. Chiar daca nu este la fel de avansat si performant, iPhone 6 sta destul de aproape de fratele sau mai mare.

Cu toate ca au ramas impresionati de ecranul iPhone 6 si, cu atat mai mult, de saltul facut in cazul ecranului LCD al iPhone 6 Plus, cei de la DisplayMate avertizeaza Apple in continuare asupra faptului ca ecranele LED pot consititui o amenintare serioasa, in timp ce pe cele OLED le considera cele mai potrivite ecrane pentru telefoanele inteligente datorita performantelor generale extrem de bune.

iPhone 6 Plus a reusit sa stabileasca noi recorduri in randul ecranelor LCD datorita luminozitatii foarte ridicate, gradul de reflexie scazut, a acuratetii si contrastului. iPhone 6 nu a putut excela la aceste capitole cel mai probabil din cauza rezolutiei mai mici si a densitatii pixelilor mai reduse decat la modelul mai mare.

Este important, asadar, ca Apple a reusit sa faca un salt important in ceea ce priveste calitatea ecranelor iPhone 6 si iPhone 6 Plus, insa urmatorul pas logic pe care Apple trebuie sa il faca este sa schimbe tehnologia cu o alta superioara – LED sau OLED. Aceasta mutare va veni, cel mai probabil, cand tehnologiile respective vor fi suficient de avansate si mature pentru a functiona fara probleme pe telefoane si tablete.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.