iPhone 6 ar putea avea un GPU pe 6 nuclee si 1 GB de RAM

0
489

Este cat se poate de dezamagitor faptul ca pretutindeni exista atat de multa lume care compara un iPhone cu alte telefoane numai prin prisma listei cu specificatii tehnice. Pentru multi 8 ani de iPhone nu au fost suficienti ca sa inteleaga ca un iPhone cu doua nuclee si iOS se descurca mult mai bine decat o buna parte dintre mobilele cu opt nuclee si o cantitate de RAM ce face invidios si un PC. Oricat de „dezamagitor” ar fi iPhone 6 si iPhone 6 Plus, terminalele reusesc sa inregistreze performante CPU cu 25% mai bune decat iPhone 5s si GPU cu pana la 50 % mai bune ca acelasi terminal.

Cum este posibil ca iPhone 6 sa depaseasca chiar atat de mult unul dintre dispozitivele care oricum se numara prontre cele mai rapide disponibile pe piata? Ei bine, daca ne referim la partea GPU, atunci aflam astazi ca cipul Apple A8 ar folosi un PowerVR Series6XT GX6650 pe 6 nuclee pentru partea grafica astfel incat sa poata fi de 84 de ori mai rapid in performantele GPU decat primul model de iPhone, de exemplu. Potrivit celor de la AnandTech, GX6650 este singurul cip PowerVR care poate sa obtina imbunatatirile de performanta mentionate de catre Apple si accepta standardul ARM Adaptive Scalable Texture Compression, pe care Apple sustine in documentele dedicate dezvoltatorilor ca va fi disponibila cu viitoarea generatie a procesoarelor grafice din SoC-ul sau. Standardul ARM susmentionat este unul nou in domeniul compresarii texturilor si permite producatorilor de GPU-uri sa isi faca cipurile mai eficiente in ceea ce priveste consumul de energie, mentinand, in acelasi timp, performantele ridicate.

Trecand la partea CPU, iPhone 6 este, potrivit Apple, de 50 de ori mai rapid in performantele CPU decat primul model de iPhone, diferenta fata de generatia precedenta fiind ceva mai mica, insa. Acest lucru se datoreaza faptului ca A8 este tactat la o frecventa de 1,4 GHz si are un singur GB de RAM, aceste specificatii fiind aprorpiate de cele ale iPhone 5s sau, mai ales, iPad Air.

Practic, iPhone 6, iPhone 6 Plus si al lor hardware ptuin mai bun decat cel al iPhone 5s le va oferi un spor de performanta GPU sesizabil pentru consumatori, chiar daca lista cu specificatii ii va dezamagi pe cei care nu reusesc sa treaca peste comparatiile banale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.