iCloud Drive pentru Windows a fost lansat de catre Apple

0
390

icloud-drive-windowsiCloud Drive este o functionalitate noua introdusa in sistemul iCloud care permite utilizatorilor de dispozitive cu iOS 8, OS X Yosemite, Windows sau computere care e pot conecta la Internet (prin icloud.com) sa isi stocheze toate documentele in siguranta si sa le acceseze ulterior de oriunde doresc. iOS 8 a fost lansat si include noua functionalitate, la fel si platforma iCloud.com, insa Mac-urile nu pot accesa documentele stocate aici deoarece OS X Yosemite nu a fost lansat inca de catre Apple. Cu toate acestea, compania americana, in mod neobisnuit, introduce iCloud Drive pe Windows inaintea OS X.

In cursul zilei de astazi, utilitarul iCloud pentru Windows a fost lansat de catre Apple, noua versiune permitand vizualizarea, editarea si adaugarea de continut pe iCloud Drive prin intermediul File Explorer. Versiunea 4.0 a utilitarului este cea pe care trebuie sa o descarci pentru a accesa iCloud Drive, aceasta fiind compatibila, insa, numai cu computerele care au Windows 7 sau Windows 8. Descarcarea utilitarului se poate face de aici.

Din pacate, utilizatorii de Mac sunt inca sfatuiti de catre Apple sa se fereasca de actualizarea documentelor la iCloud Drive deoarece nu le vor putea accesa si de pe computere in conditiile in care nu au instalat deja Yosemite (instalarea noii versiuni a OS X este posibila numai de catre dezvoltatori si membrii AppleSeed, momentan). Versiunea finala a OS X Yosemite urmeaza sa fie lansata spre sfarsitul lunii octombrie, iar pana atunci posesorilor de Mac le este recomandat sa nu treaca documentele pe iCloud Drive chiar daca au dispozitive cu iOS 8 ce ii incurajeaza sa faca acest lucru.

- Reclamă -