Apple va solicita parole specifice pentru aplicatiile care acceseaza conturile noastre iCloud

0
611

Ca parte a unui porces mai amplu de sporire a masurilor de securitate pentru iCloud (citeste si: Apple ne anunta cum a fost posibil furtul pozelor cu vedete dezbracate si ce va face pentru a imbunatati securitatea iCloud), compania Apple ofera utilizatorilor posibilitatea de a genera parole unice, folosite o singura data, pentru logarea in siguranta in interiorul conturilor iCloud. Intr-un articol de asistenta publicat pe site-ul sau web, compania Apple descrie parolele pentru aplicatii ca si o functie noua a verificarii in doi pasi. Mai mult decat atat, compania americana adauga ca aceste parole specifice pentru aplicatii vor fi solicitate la logarea in conturile iCloud din aplicatiile de la terti incepand cu data de 1 octombrie a anului in curs.

Noile parole specifice pentru parole pot fi generate de catre utilizatori direct de pe pagina My Apple ID, pana la 25 astfel de parole putand fi asociate contului in acelasi timp. Orice parola poate fi revocata la nevoie, ceea ce inseamna ca aplicatia care foloseste parola respectiva nu va mai avea acces la contul tau iCloud, iar tu va trebui sa te loghezi din nou. De asemenea, schimbarea parolei contului iCloud duce automat la revocarea accesului tuturor aplicatiilor la contul tau iCloud.

Parolele specifice pentru aplicatii functioneaza numai daca pe un cont iCloud este activata verificarea in doi pasi (nu este disponibila inca pentru ID-urile Apple din Romania) si vor substitui codurile de verificare pentru aplicatii, deoarece acestea din urma nu functioneaza mereu foarte bine. Folosind aceste parole specifice, utilizatorii se vor asigura automat ca dezvoltatorii aplicatiilor nu le pot afla adevaratele parole ale conturilor iCloud (practic cu parola generata pentru o aplicatie nu te vei putea loga decat in aplicatia respectiva).

In momentul in care functia va ajunge si in Romania, alaturi de verificarea in doi pasi, un tutorial care va descrie activarea ei va aparea pe iTutorial.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.