Apple restrictioneaza utilizarea antenei NFC din iPhone 6 pentru altceva decat Apple Pay

0
830

Dupa ani la randul in care multi si-au dorit – nu stiu inca pe ce motiv – ca si iPhone sau aibă tehnologia comunicarii in camp apropriat (NFC), Apple a implementat-o in sfarsit in iPhone 6 si iPhone 6 Plus. Aceasta noua tehnologie pentru gama iPhone nu este promovata prea intens de catre Apple, si asta poate pe motiv ca ea va fi adresata unei singure functii.

Potrivit celor de la Cult of Mac, noua antena NFC de pe cele doua modele de iPhone 6 prezentate de catre Apple pe data de 9 septembrie va fi folosita doar de catre sistemul mobil de plati al companiei americane, Apple Pay, iar dezvoltatorilor le va fi restrictionat accesul la ea. Confirmarea vine chiar de la un purtator de cuvant al companiei americane, acesta refuzand sa ofere orice alt comentariu in legatura cu planurile companiei americane de a folosi tehnologia si pentru altceva decat Apple Pay.

Cu alte cuvinte, dezvoltatorii de aplicatii nu vor putea folosi NFC pentru a extinde functionalitatea unor titluri disponibile pe App Store, iar asta inseamna ca alte sisteme de plati pentru mobil bazate pe NFC nu isi vor face aparitia prea curand pe iPhone. De asemenea, tehnologia NFC mai este folosita si pentru partajarea de fisiere sau alte functionalitati care momentan nu vor fi disponibile pe telefoanele Apple.

Anul trecut, Apple a procedat intr-o maniera similara cu Touch ID, senzorul de identificare a amprentei introdus pe iPhone 5s. Chiar daca acest senzor a fost folosit pana acum doar pentru a debloca dispozitivele si autoriza platile de pe App Store, incepand cu iOS 8 dezvoltatorii de aplicatii se vor putea folosi de acesta pentru a securiza mai bine anumite date din aplicatiile lor.

Daca Apple va alege sa procedeze cu tehnologia NFC la fel ca si cu Touch ID, ramane sa vedem pe viitor, insa cert este ca acele aplicatii cu functionalitate extinsa bazata pe NFC nu vor aparea prea curand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.