Apple a lansat o importanta actualizare de securitate pentru OS X Mavericks, Mountain Lion si Lion

0
105

In cursul weekendului aflam ca sistemele cu OS X, printre altele, sunt afectate de o bresa de securitate descoperita recent care ar permite unor atacatori sa obtina acces la computerele utilizatorilor fara a depune un efort atat de mare. In stilu-i caracteristic, compania Apple a publicat in cursul zilei de astazi o actualizare intitulata Actualizare OS X bash 1.0 pentru toate sistemele OS X 10.7 sau mai recente pentru a corecta vulnerabilitatea care loveste chiar invelisul platformei UNIX.

Bresa de securitate este cunoscuta sub numele de „Shellshock” si a fost descoperita saptamana trecuta de catre cercetatorii in domeniul de securitate care alertau pe cei de la Apple si dezvoltatorii Linux ca ea poate fi utilizata pentru a instala cod rau intentionat pe sistemele lor. Potrivit unui purtator de cuvant al Apple, insa, majoritatea utilizatorilor OS X nu au fost vizati de aceasta problema de securitate, insa inca de la raspandirea stirii compania americana ne promitea ca va veni cu o rezolvare cat se poate de rapida.

Actualizarea nu pare sa fie disponibila prin intermediul sistemului Actualizare software al OS X, insa ea poate fi descarcata de pe site-ul Apple pentru OS X Mavericks, OS X Mountain Lion si OS X Lion. Utilizatorii care au, asadar, instalata una dintre cele trei versiuni ale OS X pe propriul Mac sunt incurajati sa faca actualizarea cat mai de indata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.