Apple incepe sa trimita e-mailuri de avertizare a utilizatorilor atunci cand cineva la acceseaza conturile iCloud de pe web

1
923

Saptamana trecuta Apple a fost in centrul unui scandal media urias dupa ce s-a descoperit ca pozele intime ale unor actrite de la Hollywood sau cantarete au ajuns pe Internet din cauza unei posibile vulnerabilitati iCloud. Cu toate ca firma din Cupertino a tinut sa clarifice ca nu serviciul iCloud a fost vinovat pentru aparitia acelor imagini, ci parolele slabe si faptul ca respectivele persoane nu au folosit sistemul de verificare in doi pasi, directorul general al Apple, Tim Cook, a spus ca masurile de securitate pentru iCloud vor fi sporite si mai ales sistemele de alerta a utilizatorilor. Potrivit acestuia, masurile aveau sa fie puse in aplicare in cel mult 2 saptamani de la anuntul facut si ele se rezumau la extinderea sistemului de alerta prin e-mail a proprietarulu unui cont ori de cate ori se incearca schimbarea parolei, o restaurare a unui backup sau logarea de pe un dispozitiv nou, precum si la incurajarea utilizatorilor sa foloseasca sistemul de verificare in doi pasi.

Ei bine, angajatii Apple s-au miscat foarte repede, iar incepand de astazi sistemul iCloud a inceput sa trimita noi alerte pentru utilizatori. Mai exact, atunci cand conturile iCloud sunt accesate de pe browserele web (mergand la adresa https://www.icloud.com), Apple trimite utilizatorilor un e-mail de alerta prin care ii instiinteaza ca propriile lor conturi au fost accesate de cineva notand ora, ziua, luna si anul la care au fost accesate. Alertele sunt trimise pe e-mailul folosit ca si ID Apple (nu pe adresa de e-mail iCloud) si apar chiar daca utilizatorii au mai folosit in trecut un anumit browser pentru a se autentifica in propriile conturi iCloud. Aceste notificari prin e-mail nu sunt, probabil, trimise decat o data in aceeasi combinatie utilizator-browser web, insa sunt extrem de utile pentru ca fiecare sa stie daca se incearca o frauda.apple e-mail de alerta icloud

E-mailurile de notificare trimise de catre Apple au subiectul „ID-ul dvs. Apple a fost folosit pentru autentificare la iCloud într-un browser web.” si anunta utilizatorii ca in cazul in care considera ca cineva neautorizat s-a logat in contul lor, sa isi schimbe parola ID-ului Apple (citeste mai multe despre cum poti schimba parola unui ID Apple).

Oferirea acestui tip de alerte este de laudat, ele fiind adoptate de mai multe companii si inclusiv de catre Facebook de cativa ani. In trecut, Apple alerta utilizatorii prin e-mail doar atunci cand era folosit sistemul Gasire iPhone sau erau efectuate schimbari in legatura cu conturile iCloud / ID-urile Apple. Pe viitor, Apple intentioneaza sa foloseasca un sistem de verificare in doi pasi mai extins pentru iCloud.

- Reclamă -