iPhone 6 va veni cu tehnologia LTE Advanced

0
233

In cursul zilei de ieri va prezentam o serie de imagini in care vedeam din nou placa de baza a iPhone 6 complet asamblata, alaturi de carcasa si panoul frontal. Placa de baza respectiva a atras atentia tuturor intr-un mod special, deoarece a dezvaluit mai multe dintre caracteristicile terminalului. Pentru inceput am observat cipul A8 si faptul ca el va avea, cel mai probabil, doar 1 GB de RAM, apoi cipul NFC a fost identificat pentru ca in cele din urma sa vedem si stocarea flash si cei 16 GB oferiti de unitatea respectiva. Astazi, insa, un alt element a mai fost descoperit. Modemul LTE prezent pe placa de baza a respectivului model de iPhone 6 ne indica imbunatatiri semnificative in comparatie cu modelele precedente de iPhone.

iphone_6_board_mdm9625

Confirmand o informatie recenta potrivit careia iPhone 6 se va folosi de un modem MDM9625M produs de catre Qualcomm, noua imagine ni-l prezinta cu toate ca nu se poate observa prea detaliat fiecare sepcificatie notata pe el. MDM9625M este un modem LTE de categoria a 4-a care accepta viteze de navigare pe Internet prin conexiunile celulare de pana la 150 Mbps, acestea fiind semnificativ crescute fata de cele oferite de modemul MDM9615 de categoria a 3-a (100 Mbps), pe care il gasim pe iPhone 5s, iPhone 5c si chiar iPhone 5. Fiindca nu se pot citi foarte clar din imaginea de mai sus toate caracterele notate pe modemul respectiv, unii spun ca acesta ar putea fi chiar un modem MDM9635 de categoria a 6-a care ar oferi viteze chiar si mai mari de navigare pe internet. Avand in vedere, insa, modul in care procedeaza Apple, cel mai probabil modemul respectiv este unul MDM9625M.

iphone_6_board_wtr

Unul dintre avantajele acestui modem care include tehnologia LTE Advanced in comparatie cu generatiile precedente ale modemurilor LTE Qualcomm este folosirea agregarii datelor pentru a combina canalele cu scopul de a oferi o mai buna latime de banda. Aceasta agregare necesita inca doua cipuri, un emitator-receptor WTR1625 si un WFR1620. Acestea par a fi, de asemenea, prezente pe placa de baza a iPhone 6, insa pe partea opusa celei in care se afla modemul LTE.

Practic, iPhone 6 va reusi sa atinga viteze la navigarea pe Internet prin intermediul conexiunilor celulare cu pana la 50% mai ridicate decat modelele precedente, asta, desigur, in conditiile in care operatorul in reteaua caruia esti conectat are o retea LTE-Advenced (in Romania sunt la stadiul de testare). Viitoarea generatie a iPhone va fi prezentata pe 9 septembrie.

- Reclamă -