iPhone 6 urmeaza sa aibe un cip A8 de 2,0 GHz, tehnologia NFC, 802.11 Wi-Fi si multe altele. Iata ce componenta importanta ii va lipsi

0
178

Potrivit unor informatii aparute la inceputul acestei saptamani, Apple urmeaza sa ne prezinte viitoarele sale modele de iPhone pe data de 9 septembrie in cadrul unui eveniment special specific companiei americane. Aceasta data a fost confirmata de numeroase publicatii prestigioase pana in momentul de fata, insa astazi VentureBeat vine sa o reconfirme, dar si sa adauge multiple specificatii tehnice ale viitorului terminal Apple, despre care s-a mai discutat si in trecut.

Citand surse care ar cunoaste planurile companiei Apple, publicatia confirma faptul ca iPhone 6 cu ecrane de 4,7 inch si 5,5 inch vor fi prezentate pe 9 septembrie, insa adauga faptul ca lansarea lor va avea loc la date diferite. Daca modelul cu ecran de 4,7 inch va fi pus in vanzare la mijlocul lunii septembrie, celelalt model nu va ajunge in magazine pana luna viitoare din cauza interzierii procesului de fabricare.

Fara a specifica despre care dintre cele doua modele ne vorbeste, VentureBeat vine si ne prezinta cateva dintre caracteristicile iPhone 6. Pentru inceput vorbim despre un SoC (sistem pe un cip) A8 complet nou, tactat la o frecventa de lucru de 2,0 GHz despre care, insa, nu ni se ofera mai multe detalii, cum ar fi numarul de nuclee sau memoria integrata. Trecand mai departe, aflam ca viitoarele dispozitive iPhone vor avea un cip Wi-Fi 802.11ac, care va permite atingerea unor viteze mult mai mari de navigare pe Internet, dar si ca vor fi compatibile cu tehnologia NFC. Cipul NFC, despre care ni se tot spune de cativa ani ca va fi implementat pe iPhone, urmeaza sa fie produs de NXP, in timp ce modemul celular va fi fabricat de Qualcomm, iar cipul Wi-Fi de Broadcom. De asemenea, Apple ar putea implementa o conectivitate speciala intre iPhone si castile Beats folosind conectorul Lightning.

Senzorul de identificare a amprentei – Touch ID – urmeaza sa fie si el imbunatatit de catre Apple pe iPhone 6, iar imaginile aparute pana in momentul de fata confirmau efectuarea unor modificari. Se pare ca noua componenta va accelera timpii de citire, va reduce numarul erorilor in identificarea amprentelor si va imbunatati securitatea pentru platile de pe mobil si datele biometrice stocate. O alta informatie specificata de sursa VentureBeat este aceea ca ecranul iPhone 6 nu va fi produs din sticla de safir. Potrivit lor, viitorul model de iPhone va avea un ecran protejat de un material mai dur decat Gorilla Glass, insa nu la fel de dur precum safirul (acest lucru a fost demonstrat intr-un clip video pe care il prezentam in urma cu cateva saptamani).

Acestea fiind spuse, eu vad informatiile prezentate de VentureBeat ca simple coroborari a unor zvonuri aparute recent. Pentru fiecare specificatie am lasat linkul catre articolul in care prezentam informatiile la momentul aparitiei lor si care par sa fi fost puse intr-un singur loc de site-ul de peste Ocean. In aceste conditii, informatiile lor nu par a fi deloc exacte, iar „sursa” pare a fi mai degraba Cautarea Google. Asadar, va recomand sa priviti cu scepticism toate cele prezentate de VentureBeat acum, mai ales ca tot ei ne spuneau saptamanile trecute ca Apple si Swatch vor colabora pentru lansarea mai multor modele de iWatch, pentru ca dupa cateva ore informatiile sa fie dezmintite chiar de directorul general al companiei producatoare de ceasuri elvetiene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.