Daca erati nerabdatori sa mai aflati detalii in legatura cu iPhone 6, atunci trebuie sa stiti ca astazi au aparut doua zvonuri cat se poate de sumare ce ne prezinta (macar unul dintre ele) informatii interesante in legatura cu cel mai asteptat telefon inteligtent al momentului.

Geekbar nu s-a oprit din dezvaluiri, iar dupa ce ieri au facut o confuzie impardonabila intre memoria integrata DRAM si stocarea flash NAND, si ne spuneau modelul de cip NFC ce va fi inclus in viitorul model de iPhone, astazi tot ei vin si ne spun ca Apple ar urma sa implementeze in iPhone 6 un modem LTE Qualcomm MDM9625 care va oferi suport pentru un nou tip de retele. Mai exact, acest cip permite accesul la retelele de inalta viteza denumite LTE-Advanced (LTE-A sau LTE+), insa nu poate obtine viteza maxima de 300 Mbps a lor. Potrivit celor de la Qualcomm cipul mentionat mai sus poate atinge viteze de pana la 150 Mbps, deci numai jumatate din viteza maxima oferita de retele. Cu toate acestea, insa, imbunatatirea poate fi considerata semnificativa in conditiile in care viteza este cu 50 de procente mai mare decat cea pe care poate sa o atinga un iPhone 5s sau iPhone 5c (100 Mbps) folosind tot un cip LTE produs de Qualcomm.

Acest cip a fost anuntat de care Qualcomm in urma cu doi ani si este mai durabil decat cel folosit de catre Apple in iPhone-urile de generatie anterioara multumita unui nou proces de productie pe 28 de nanometri care ii permite sa ruleze la temperaturi mai scazute chiar si in timpul celor mai mari solicitari. Problema cu acest nou zvon este ca retelele LTE-A sunt aflate abia in curs de testare si nu au fost implementate de prea multi operatori, iar Apple nu face astfel de mutari decat in momentul in care tehnologiile implementate isi au si rostul. In Romania, insa, operatoriise misca destul de rapid, intrucat inca din primavara ne anuntau ca testeaza retele LTE-A ce vor oferi consumatorilor acces la internet prin conexiunile celulare la viteze de pana la 300 Mbps.

Cea de-a doua informatie, mai putin interesanta, este legata de ecranul dispozitivului. Potrivit unor surse din interiorul fabricilor partenere Apple, LG Display va fi cel mai mare furnizor al ecranelor pentru iPhone 6. In trecut au existat numeroase informatii legate de furnizorii viitoarelor produse Apple, insa ele nu s-au dovedit mereu a fi acurate. Asa cum am spus mereu, in afara de beneficiarul contractelor (Apple) si de furnizor, care castiga in mod direct din aceste parteneriate, nimeni nu are de pierdut sau castigat ceva de pe urma faptului ca LG, Sharp sau Samsung furnizeaza ecranele, intrucat ele trebuie sa intruneasca toate standardele de calitate impuse de catre Apple.

iPhone 6 urmeaza sa fie prezentat de catre Apple pe 9 septembrie in cadrul unui eveniment special.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.