Implementarea unui conector USB reversibil pe viitorul iPhone 6 este confirmata de o noua imagine

0
269

In urma cu numai cateva zile va prezentam o serie de informatii in legatura cu noul conector USB Type-C si standardul USB 3.1, dar si mai multe fotografii care ne prezentau un cablu de alimentare Lightning revizuit. Mai exact, din imaginile respective observam faptul ca acest cablu are un conector USB reversibil, insa nimeni nu stia cu siguranta daca acele imagini sunt si unele cat se poate de autentice.

cablu reversibil iphone 6

Astazi, insa, Sonny Dickson, o persoana mai de incredere cand vine vorba despre prezentarea unor informatii legate de produsele Apple nelansate, a publicat pe contul sau personal de Twitter o noua imagine care confirma implementarea unui conector USB reversibil in cablul Lightning-USB al iPhone 6 si al viitoarelor modele de iPad. Din pacate el nu ofera mai multe detalii despre aceste cabluri si nici daca folosesc noii conectori Type-C (cu toate, insa, ca este improbabil acest lucru din moment ce noul tip de conectori USB a fost lansat, in versiunea finala, saptamana aceasta).

Un conector USB reversibil ofera avantajul de a-l introduce in sloturile speciale fara a mai avea grija modului in care este orientat, evitand astfel timpul pierdut, mai ales pe intuneric, in incercarea de a introduce cablul in adaptor, computer si nu numai. Marele dezavantaj al unui astfel de conector este acela ca el nu se potriveste in niciunul dintre sloturile USB standard ale computerelor, iar acest lucru ar putea reprezenta o adevarata problema pentru Apple si consumatori. Legat de standardul utilizat, din imagini nu reiese care ar fi acesta, insa este posibil ca Apple sa opteze pentru standardul USB 3.0 sau chiar USB 3.1 (conectorii USB Type-C sunt compatibili doar cu aceste doua standarde)..

Ramane, asadar, sa vedem daca noii conectori vor ajunge intr-adevar pe cablurile Lightning comercializate odata cu lansarea iPhone 6, iPad Air 2 si iPad mini 3, insa confirmarea din partea lui Sonny ne da incredere mai mare ca Apple va revizui cablurile lansate in 2012 odata cu iPhone 5.

- Reclamă -