In urma cu cateva luni au inceput sa apara informatii sigure in legatura cu implementarea unui barometru in viitoarea generatie de iPhone, speculandu-se pe atunci si posibila functionalitate a acestuia in iOS. Astazi, insa, cei de la GeekBar, au venit cu o noua imagine ce ne prezinta “Phosphorus”, o noua componenta despre care ei ne spun ca ar fi generatia urmatoare a coprocesorului de miscare M7 de pe iPhone 5s. Dar cine ii mai asculta?
Evidenta apare intr-un document intern al unei fabrici Apple, insa, asa cum au confundat NAND cu DRAM, acum cei de la GeekBar confunda coprocesorul de miscare cu o componenta de la care acesta preia date – un senzor. Potrivit unei persoane care lucreaza in domeniu, articolul la care se face referire in document nu are nicio legatura cu un coprocesor, ci este in mod cert un barometru. Cipul are numarul de serie BMP282, iar persoana respectiva sustine ca Bosch produce in momentul de fata un barometru (pe care il puteti vedea in ilustratia de mai jos) care are numarul de serie BMP280. Diferenta intre cele doua numere de serie este una mica, insa ea ne va duce cu gandul la faptul ca Bosch va produce o componenta actualizata, speciala pentru iPhone.
Se pare ca acest senzor de presiune poate sa imbunatateasca functiile GPS si de navigare in interiorul cladirilor sau in afara lor, ofera prognoze meteo, date altimetrice si spirometrice si nu numai, date de care aplicatiile de pe iPhone 6 vor putea beneficia din plin. In aceeasi ordine de idei, trebuie sa mentionam ca tot Bosch mai produce inca un tip de senzori superiori acestuia, ei fiind capabili sa inregistreze si umiditatea si temperatura, insa Apple pare sa nu fi fost foarte interesata de ei.
Asadar, “Phosphorus” este numele de cod al unui senzor nou de pe viitoarea generatie de iPhone, un senzor care va imbunatati nu doar functionalitatea aplicatiilor Sanatate, Vremea si Harti, ci si a multor alte aplicatii similare disponibile pe App Store. Desigur, acest senzor va fi subordonat unui coprocesor de miscare similar celui de pe iPhone 5s, si asta cu scopul de a creste performantele si reduce consumul de energie.