Hyperlapse este o noua aplicatie pentru iPhone care permite filmarea in modul timp accelerat

0
437

screen568x568Chiar daca nici acum utilizatorii de iPad nu se pot bucura de o aplicatie Instagram optimizata pentru ecranul mare al dispozitivelor lor, compania dezvoltatoare s-a gandit sa publice pe App Store o noua aplicatie care, surprinzator, este disponibila intr-un format optimizat si pentru iPad. Noua aplicatie intitulata „Hyperlapse” a fost creata cu scopul de a permite utilizatorilor de telefoane si tablete sa captureze imagini de inalta calitate in modul „timp accelerat”, imbunatatite de un sistem de stabilizare avansat.

Potrivit dezvoltatorilor aplicatiei, sistemul inteligent de stabilizare a imaginii va face ca imaginile inregsitrate in modul „timp accelerat” sa arate la fel de bine precum cele capturate folosind un trepied.  Acest lucru este posibil intrucat sistemul de stabilizare foloseste giroscopul de pe iPhone si iPad pentru a masura miscarile efectuate de camera si un simplu algoritm care permit stabilizarea imaginilor.

Cu toate ca pe App Store exista numeroase aplicatii care pot face acest lucru, iar in iOS 8 Apple a introdus modul de filmare „timp accelerat” care se rezuma exact la ceea ce face si aceasta aplicatie, Hyperlapse se poate lauda si cu un sistem de stabilizare mai avansat, dar si cu mai multe functii. Spre deosebire de functia aplicatiei preinstalate Camera ce va fi implementata in iOS 8, noua aplicatie permite utilizatorilor sa controleze viteza de redare, pe o scara de la 1 x la 12 x, si ofera posibilitatea de a alege intre capturarea mai multor „rafale” sau inregistrarea continua pe parcursul unei zile intregi.

screen568x568-1Asa cum se poate vedea si in clipul video de prezentare, videoclipurile inregistrate pot fi unele cat se poate de spectaculoase fie ca vorbim despre surprinderea in cateva secunde a unui rasarit, un drum cu motocicleta, un zbor cu avionul sau circulatia de pe o sosea aglomerata. Clipurile inregistrate pot fi ulterior salvate in Rola film sau pot disztribuite pe retelele sociale si, deci, inclusiv pe Facebook si Instagram. Surprinzator sau nu, aplicatia nu necesita un cont pentru a putea fi folosita, deci nu trebuie sa fii utilizator Facebook sau Instagram pentru a inregistra imagini la timp accelerat.

Hyperlapse este disponibila pe App Store sub forma unei aplicatii universale pentru iPhone si iPad, putand fi, insa, instalata doar pe cele care ruleaza iOS 7 sau o versiune ulterioara. Aplicatia este tradusa si in limba romana. Dimensiunea Hyperlapse este de 10,9 MB.

- Reclamă -