Ecranele de safir vor ajunge doar pe modelele de top ale iPhone 6 si vor creste pretul terminalelor

0
189

Cu toate ca suntem destul de aproape de momentul in care iPhone 6 va fi prezentat de catre Apple si apoi pus in vanzare, analistii si diferiti jurnalisti nu s-au hotarat inca daca si pe care dintre modelele de iPhone vor fi implementate ecranele din safir. Potrivit jurnalistilor publicatiei americane The Wall Street Journal, Apple intentioneaza sa implementeze ecrane din safir numai pe modelele elitiste ale celor doua versiuni de iPhone 6 pe care le va lansa in toamna. Iar din cauza pretului mai ridicat al safirului, pretul de vanzare al acestor dispozitive urmeaza sa fie mult mai ridicat.

Daca in prezent pretul acelorasi modele de iPhone este diferentiat in functie de capacitatea de stocare, cei de la WSJ ne sugereaza faptul ca Apple va mai include inca un factor: ecranul de safir. Cum ni se vorbeste de implementarea safirului pe ambele modele de iPhone – cu ecrane de 4,7 inch si 5,5 inch – tind sa cred ca acele modele „elitiste” sunt cele care au o capacitate de stocare mai mare, deci si, in consecinta, un pret mai ridicat. Iar aici vorbim despre modelele de iPhone cu stocare de 64 GB si 128 GB, presupunand ca aceasta din urma versiune va ajunge si pe iPhone. Din pacate, nu este specificat daca succesorului iPhone 5s, de exemplu, care are stocare de 64 GB va avea un pret mai mare decat aceeasi versiune a iPhone-ului lansat anul trecut sau daca pretul va ramane acelasi si in conditiile in care cel mai nou model va avea un ecran de safir.

Trebuie specificat ca informatiile legate de cresterea pretului sunt bazate pe spusele unor analisti pe care WSJ ii citeaza acum si nu pe persoane care cunosc planurile companiei din Cupertino. Vinovatul situatiei de fata ar fi costurile ridicate ale safirului si incapacitatea fabricilor de a produce suficiente ecrane, un refren fredonat de foarte mult timp. Nimeni nu ia, insa, in calcul faptul ca Apple a incheiat un parteneriat cu GT Advanced pentru a produce aceste noi ecrane de safir, iar cantitatea de materie prima comandata si momentul in care ar fi inceput productia lor indica faptul ca Apple nu are probleme prea mari.

The Wall Street Journal ne vorbeste, asadar, despre un compromis pe care Apple este nevoita sa il faca, insa stim deja cu totii ca firma din Cupetino nu face compromisuri si imi este greu sa cred ca va decide acum sa isi dezamageasca utilizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.