Disponibila pe toate platformele pentru mobil, WhatsApp Messenger este fara doar si poate cea mai populara aplicatie de mesagerie atat in Romania, cat si la nivel global. In cazul in care folosesti aceasta aplicatie pentru a trimite si primi mesaje, atunci s-ar putea sa te deranjeze oarecum faptul ca primesti acelasi sunet pentru notificarile legate de mesajele noi, ca si sunetul implicit pentru SMS si iMessage al aplicatiei Mesaje. Asta face mai greu sa diferentiezi doar sonor mesajele SMS/iMessage de cele WhatsApp si sa te uiti la ecranul telefonului doar in cazul aplicatiei ale carei mesaje noi le consideri, sa spunem, mai importante.

Sincer sa fiu dezvoltatorii aplicatiei WhatsApp nu au facut o treaba prea buna atunci cand au implementat sunetul “Nota” pentru mesajele noi, insa au facut o treaba grozava implementand in aplicatie optiunea de a schimba sunetul pentru mesaje cu oricare dintre tonurile de alerta ale iOS 7 sau cu cateva dintre tonurile clasice prezente pe versiunile iOS anterioare. Mai mult decat atat, WhatsApp Messenger iti permite sa setezi sunete diferite pentru notificarile primite de la mesajele clasice si de la cele primite in grup, ajutandu-te sa distingi si mai bine mesajele mai personale de cele care s-ar putea sa nu te priveasca pe tine ca si membru al unui grup.

Cum sa schimbi tonurile de alerta pentru notificari in aplicatia WhatsApp Messenger de pe iPhone

  1. Deschide aplicatia WhatsApp Messenger de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone;Ecran de pornire home screen iOS 7.1
  2. Atinge butonul Setari situat in partea dreapta jos a ecranului;whatsapp setari
  3. Atinge butonul Notificari;whats app notificari setari
  4. Acum:notificari whatsapp
    1. In sectiunea Notificari Mesaje atinge butonul Mesaj nou, apoi deruleaza prin sectiunile Tonuri de alerta si Clasic pentru a selecta noul ton de alerta pentru mesajele clasice primite in WhatsApp (mesajele din conversatiile unu la unu). Atinge butonul Salvati pentru a aplica modificarile;tonuri mesaje
    2. In sectiunea Notificarile grupului atinge butonul Mesaj catre grup apoi deruleaza prin sectiunile Tonuri de alerta si Clasic pentru a selecta noul ton implicit de alerta pentru mesajele in grup. Nota: In cazul fiecarei conversatii in grup ai la dispozitie, din pagina cu setari a ei, optiunea de a seta un ton personalizat pentru grupul respectiv. Atinge butonul Salvati pentru a aplica modificarile;
    3. Deruleaza, eventual, si mai jos in lista Notificari si dezactiveaza comutand pe gri (O) butoanele din dreptul optiunilor Vibratii in aplicatie sau Sunetele aplicatiei.

Se poate, de asemenea, ca tonurile de alerta pentru notificari sa fie dezactivate complet pentru mesajele individuale sau in grup.

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina sau un mesaj pe forum.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.