Cablul de alimentare USB al iPhone 6 ar putea fi unul reversibil

0
645
usb-type-c-concept-apple
Conectorul Lightning si noul conector USB Type-C (izbitor de asemanator, nu?)

In cursul zilei de marti membrii USB Implementers Forum si USB Consortium au anuntat ca au ajuns la un consens, astfel ca noul conector USB Type-C este gata pentru a fi implementat in produsele electronice. Fiind foarte similar, din punctul de vedere al dimensiunilor, cu actualul Micro USB, noul conector are o forma care permite inserarea cablurilor in sloturile speciale in orice pozitie, aceasta fiind, de fapt, si principala caracteristica a lui. Acest nou conector reversibil va putea fi implementat atat pe dispozitivele mobile, cat si pe computere gratie dimensiunilor sale, fiind compatibil si cu standardele USB 3.0 si USB 3.1. Si pentru ca tot veni vorba despre noul standard USB 3.1, acesta a fost anuntat, de asemenea, si ofera rate de transfer duble fata de standardul USB 3.0, adica de pana la 10 Gbps, si conectarea unor adaptoare de incarcare cu o putere de cel mult 100W.

Acestea fiind spuse, se pare ca Apple urmeaza sa isi imbunatateasca si ea cablurile de alimentare USB ale iPhone. O serie de imagini aparute in cursul acestei zile pe Internet ne prezinta o varianta diferita a cablului Lightning-USB care pare a fi compatibila cu unul dintre standardele USB 3.0 sau USB 3.1 si nu doar atat. Daca ne uitam cu atentie, conectorul USB pare a fi unul reversibil, spre deosebire de conectorii actualelor cabluri de alimentare pentru iPhone si iPad, ceea ce inseamna ca viitoarele cabluri ale dispozitivelor Apple ar putea fi chiar si compatibile cu noii conectori USB Type-C.

Daca va intrebati de ce arata in acest fel conectorii Lightning si USB de pe cablurile prezentate in imaginile de mai sus, ei bine bucatile din plastic folosite pentru izolarea au fost indepartate dintr-un motiv sau altul de cel care a capturat imaginile. Totusi, in conditiile in care chinezii reusesc sa creeze cabluri de alimentare izbitor de asemanatoare cu cele ale iPhone, nu ar fi exclus ca aceste cabluri sa fie produse pentru alte dispozitive decat cele ale Apple, cu toate ca nu vad de ce ar dori un producator de clone sa introduca niste conectori reversibili in produsele lor.

Chiar daca nu putem privi momentan aceste cabluri avand increderea deplina in faptul ca Apple le va introduce in cutiile iPhone 6, iPad Air 2 si iPad mini 3, putem sa speram ca firma din Cupertino va inlocui macar la standardul USB 2 cu USB 3.0 sau 3.1, in conditiile in care si cele mai recente modele de Mac au astfel de sloturi (USB 3.0).

- Reclamă -