In cursul diminetii zilei de 12 august intreaga lume a fost cutremurata la aflarea vestii ca Robin Williams, unul dintre cei mai indragiti actori de comedie, castigator a numeroase oscaruri, si-a pus capat zilelor la varsta de 63 de ani. Fiindca vorbim despre o adevarata personalitate a zilelor noastre, acestui eveniment tragic i-a fost acordata o atentie pe masura chiar si din partea companiei Apple.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jiyIcz7wUH0]

Intre Apple si Robin Williams nu au prea existat numeroase legaturi, insa de la un film exceptional in rolul principal al caruia a jucat si comediantul Williams, “Cercul poetilor disparuti”, compania din Cupertino a initiat cea mai recenta campanie de promovare a iPad, “Versul tau”. Primul dintre spoturile acestei campanii a folosit discursul faimos al personajuliui John Keating (Robin Williams) intitulat Care va fi versul tau? chiar cu vocea din film. Acest clip video emotionant publicat de catre Apple este disponibil mai sus.

Chiar dupa aflarea primelor detalii legate de moartea actorului, directorul general al Apple, Tim Cook a publicat pe contul sau personal de Twitter un mesaj in care isi exprima regretul pierderii unui “talent incomparabil si a unei fiinte umane deosebite”. Phil Schiller, vicepresedinte executiv Apple si directorul diviziei de marketing si-a exprimat, de asmenenea, regretele cu privire la aceasta tragedie.

La fel cum s-a procedat si in cazul altor personalitati ce au trecut in nefiinta, cel mai recent exemplu fiind cel al lui Nelson Mandela, Apple a publicat o pagina speciala pe site-ul web propriu in care spune cateva cuvinte frumoase despre faimosul actor. Pagina principala a companiei face, de asemenea, trimitere catre mesajul de adio lasat de Apple lui Robin Williams:

Suntem profund intristati de trecerea in nefiinta a lui Robin Williams. El ne-a inspirat prin pasiunea, generozitatea si darul sau umoristic. Ne va lipsi profund.

Compania americana a mai creat, de asemenea, o sectiune speciala pe iTunes Store unde aminteste cele mai de seama filme care l-au avut in centru pe Robin Williams. De la filme pe care nu trebuie sa le ratezi si pana la orice comedie sau drama, Apple include totul in noua sectiune care, din pacate, nu este disponibila si in Romania avand in vedere faptul ca la noi nu exista magazinul iTunes pentru filme.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.