Apple confirma indirect implementarea unui conector USB reversibil in cablul Lightning ce are o caracteristica importanta

0
917

Saptamana trecuta au inceput sa apara pe Internet o serie de imagini cu cabluri Lightning diferite de cele comercializate deja de compania Apple, presupunandu-se astfel ca ele vor ajunge pe piata odata cu lansarea iPhone 6 de luna viitoare. Toate aceste cabluri au o caracteristica ce ajuta la diferentierea lor de vechile versiuni ale cablurilor Lightning folosite pentru alimentarea dispozitivelor cu iOS – reversibilitatea ambilor conectori.

Conectorul Lightning creat de catre Apple si implementat odata cu lansarea iPhone 5 are importanta insusire de a fi reversibil, astfel ca utilizatorii il pot introduce in dispozitivele compatibile in orice directie. Ei bine, noile cabluri au insusirea de a avea si un conector USB la fel de reversibil, care iti va permite sa conectezi terminalul la adaptorul pentru alimentare, la computer si/sau alte accesorii mult mai usor, fara a mai avea grija modului in care este orientat slotul si cablul.

In conditiile in care imaginile ce ne prezinta noile cabluri au inceput sa apara pe Internet la cateva zile dupa ce USB Promotor Group a anuntat finalizarea procesului de dezvoltare a unui conector nou „Type-C” (a carui principala caracteristica este reversibilitatea), multi au crezut ca despre un astfel de conector este vorba si acum, insa s-ar putea sa se fi inselat. Ieri va prezentam imaginea cu conectorii de mai sus si mentionam faptul ca este aproape imposibil ca acest cablu sa foloseasca un conector USB Type-C in conditiile in care procesul de dezvoltare al sau abia s-a incheiat, iar Apple are deja produse cateva sute/mii de unitati.

usb patent apple

Ceea ce putini dintre noi stim este ca Apple a inventat in 2013 un conector USB mai inteligent decat „Type-C”. Potrivit unui brevet de inventie, Apple a reusit sa creeze un conector USB reversibil al carui design este compatibil si cu sloturile USB Type-A (cele clasice) pe care compania Apple le foloseste in adaptoare, Mac-uri si nu numai de cativa ani. De ce sunt mai inteligenti decat Type-C? Ei bine, conectorul creat de catre USB Promoter Group nu poate fi introdus decat in sloturi USB Type-C, care nu sunt disponibile momentan in niciun computer sau accesoriu, in timp ce conectorul Apple poate fi introdus in orice slot USB.

Daca Apple ar implementa propriul conector USB reversibil, atunci nu ar avea batai de cap cu crearea unor noi sloturi USB in computerele si accesoriile sale, fiind mult mai castigata decat producatorii care implementeaza USB Type-C. Noile cabluri Lightning-USB reversibile la ambele capete urmeaza sa fie comercializate cu diferite produse lansate de Apple in acest an: iPhone 6, iPad Air 2, iPad mini 3 si nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.