Noi informatii ne indica implementarea tehnologiei haptice pe iPhone

0
320

iphonehaptic

La inceputul lunii iulie va prezentam o informatie interesanta venita de la un analist american potrivit caruia Apple poarta discutii cu o fabrica asiatica pentru a implementa tehnologia haptica in viitoarele modele de iPhone (6) si iPad, ce urmeaza sa fie lansate pana la finele anului curent. Acea informatie nu parea prea credibila mai ales ca din 2009, de cand Apple a inregistrat un patent care descrie o modalitate de a implementa aceasta tehnologie pe telefoanele mobile si nu numai, au existat periodic astfel de informatii. Astazi, insa, un site din China, Laoyaoba, vine sa confirme informatia acelui analist, adaugand cateva detalii in legatura cu o caracteristica interesanta pe care ar putea sa o ofere cel putin iPhone 6.

Citand surse din interiorul unor fabrici partenere cu Apple, publicatia sustine ca firma din Cupertino va implementa pe iPhone 6 un motor liniar cu retroactiune la atingeri, care nu va face nimic altceva decat sa emita vibratii subtile atunci cand utilizatorul atinge suprafata ecranului. Gratie tehnologiei haptice si a unor componente hardware speciale, utilizatorul va simti diferite vibratii in momentul in care a atins suprafata ecranului pentru a tasta, deschide o aplicatie, comuta un buton, etc. Intensitatea acestor vibratii poate diferi in functie de ce a fost atins si chiar de zona de pe ecran, iar tehnologia este una cat se poate de interesanta, dar care, pana acum, nu a incantat foarte mult consumatorii pe telefoanele pe care a fost deja implementata intr-un fel sau altul.

La final, aflam de la aceeasi publicatie faptul ca un motor de retroactiune haptica poate costa de doua sau chiar trei ori mai multi decat motorul vibrator de pe iPhone 5s (60 de centi). Asa cum va spuneam si saptamanile trecute, exista posibilitatea ca aceasta noua tehnologie sa se regaseasca pe viitoarea generatie a iPhone, insa la fel de mari sunt sansele ca ea sa nu fie implementata de catre Apple nici pe dispozitivele din acest an.

- Reclamă -