Apple a lansat in cursul zilei de marti noi modele de MacBook Pro cu ecran Retina, intreaga gama a acestor notebook-uri fiind practic actualizata de compania americana. Noile modele de MacBook Pro nu aduc prea multe noutati, nici macar pe partea hardware, unde vorbim doar despre un procesor Intel Haswell tactat la o frecventa de lucru cu 200 MHz mai mare decat cea a modelelor anterioare si o memorie integrata mai mare pentru anumite versiuni.

mbp-2014-sc

Minora sau nu, aceasta actualizare ar trebui sa ofere un spor de viteza pe computerele utilizatorilor, spor ce in mod normal ar trebui sa fie resimtit si in utilizarea de zi cu zi. Testele de viteza Geekbench releva faptul ca noile computere sunt mai rapide decat cele lansate in urma cu un an, insa diferenta nu  este una nici pe departe intr-atat de importanta incat sa poata determina utilizatorii care au cumparat modelele de anul trecut sa faca trecerea la cele mai noi. In comparatie cu modelul de anul trecut, cea mai accesibila versiune de 15 inch a MacBook Pro este cu 8 procente mai rapida si cu doar 2 procente mai lenta decat cea de top a gamei standard MacBook Pro cu ecran Retina lansata tot anul trecut.

mbp-2014-mc

Pe un singur nucleu, MacBook Pro cu ecran Retina de 15 inch obtine 3050 puncte, mai mult cu peste 200 fata de modelul anterior, iar pe multi-nuclee obtine 11586 puncte, fata de 10730 cat obtinea aceeasi versiune a gamei de anul trecut. In cazul modelelor cu ecran de 13 inch, rezultatele ar trebui sa fie unele similare, iar sporul de performante sa fie tot de cateva procente in comparatie cu modelele din urma cu un an.

mbpr_13_2014_ssd

In alte teste de viteza realizate de catre cei de la OWC, ni se arata performantele stocarii flash de tip PCIe de pe noile MacBook Pro cu ecran Retina 13 inch si 15 inch. In acest caz vorbim despre cele mai accesibile versiuni ale celor doua modele noi de MacBook Pro, deci de sloturi SSD de 128 GB si, respectiv 256 GB. Modelul cu ecran de 13 incg echipat cu un SSD SanDisk a inregistrat viteze medii de citire/scriere de 165/131 MB/s si viteze secventiale de citire/scriere de 263/244 MB/s. Modelul cu ecran de 15 inch este echipat cu un SSD Samsung si a inregistrat viteze medii de citire de 194 MB/s si 322 MB/s viteze de scriere, viteza secventiala de citire/scriere fiind de 262/245 MB/s.

mbpr_15_2014_ssd

Practic, nici nu era de asteptat ca noile computere Apple sa aibă performante mult mai ridicate fata de cele lansate in urma cu un an iar acest lucru se poate datora intr-o mare masura furnizorului de procesoare, Intel, care nu a reusit sa lanseze o noua generatie a cipurilor Intel Core.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.