iPad mini 3 va fi cu 30% mai subtire decat iPad mini 2

0
119

iPad mini 3

Una dintre obsesiile Apple legate produsele sale este grosimea lor. Cu fiecare noua lansare a unei noi generatii de iPhone sau iPad, compania americana incearca sa diminueze cat mai mult grosimea carcasei terminalelor, punand de multe ori in dificultate fabricile partenere. Aceasta obsesie continua nu doar cu iPhone 6, ci si cu iPad mini generatia a 3-a, despre care aflam cateva detalii interesante astazi.

Publicatia asiatica Economic Daily News ne indica faptul ca generatia a 3-a a celei mai mici tablete din gama iPad va purta denumirea „iPad mini Air”, din cauza ca va avea un profil ultra-subtire. Potrivit unor surse din interiorul fabricilor partenere Apple, acest dispozitiv urmeaza sa fie cu 30 de procente mai subtire decat actualul iPad mini cu ecran Retina, deci vorbim teoretic despre o reducere substantiala a dimensiunilor. Dimensiunea, alaturi de cipul A8 mult mai performant, vor fi, potrivit surselor asiatice ale publicatiei, principalele puncte de atractie ale viitorului model de iPad.

Legat de acest nou zvon sunt cateva probleme. In primul rand, denumirea. Cred ca ar exista sanse mai mari ca Apple sa denumeasca viitorul iPad „iPad mini Galaxy S”, decat „iPad mini Air”. Stim ca actualul model de iPad cu ecran de 9,7 inch (iPad 5) poarta denumirea iPad Air, in principiu din cauza faptului ca este mult mai subtire decat modelele anterioare, insa adaugarea cuvantului „air” si in denumirea iPad mini ar fi cat se poate de ilara. In al doilea rand, cu toate ca suna cat se poate de bine, o reducere a grosimii carcasei cu 30 de procente ar fi o realizare majora a companiei Apple, insa nu acum. Actualul iPad mini cu ecran Retina are o grosime de 7,5 mm, iar daca din aceasta dimensiune scadem 30 de procente, vom observa ca raman doar 5,25 mm. Probabilitatea ca Apple sa aibă o astfel de realizare in ceea ce priveste dimensiunea viitoarei tablete este extrem de mica, mai ales ca ecranul Retina are un consum mai mare de energie, iar noile functii vor face necesare numeroase optimizari pentru ca iPad mini sa ramana la autonomia de 10 ore pe care toate iPad-urile lansate pana acum o au.

iPad mini 3 urmeaza sa fie lansat in toamna acestui an si sincer nu cred ca ar trebui sa ne asteptam la noutati foarte mari, cu toate ca nu ar fi exclus ca viitoarea generatie a tabletei cu ecran de 7,9 inch sa fie mai subtire.

- Reclamă -