Inca un serviciu online promite sa deblocheze iPhone-urile blocate in iCloud

0
1683

federighi_activation_lock activare blocare iphone

iOS 7 aduce pe iPhone si iPad caracteristica numita Blocare activare care, asa cum am descris-o in cadrul acestui articol, va opri pe oricine sa dezactiveze Gasire iPhone ori sa faca o restaurare terminalului fara a introduce parola si, daca este necesar, contul iCloud pe care dispozitivul a fost blocat. Masura este grozava pentru utilizatori deoarece teoretic ii protejeaza impotriva hotilor care nu ar mai trebui sa fie atat de tentati sa fure dispozitive cu iOS. Din pacate anumite probleme ale iOS au permis eliminarea contului iCloud fara a avea parola acestuia, iar multi consumatori de buna credinta au cumparat de la terti dispozitivele, iar dupa ce au ajuns acasa si au facut restaurare au descoperit cu stupoare ca terminalul este blocat pe iCloud. Evident, contactat, vanzatorul pretinde ca nu avea cum sa fie blocat dispozitivul, ca nu isi mai aminteste parola, ca nu a fost terminalul lui sau pur si simplu nu mai poate fi contactat.

In ajutorul celor care fura terminale iPhone sau iPad sau pur si simplu au fost inselati, pierzand multi bani pentru a cumpara dispozitive inutilizabile, vin diversi hackeri care au resuit sa pacaleasca serverele Apple sau doar pretind acest lucru, putand astfel sa ocoleasca faimosul ecran alb „Activare iPhone/iPad/iPod”. Despre o astfel de metoda de deblocare numita doulCi va vorbeam saptamanile trecute, insa ea nu este mereu disponibila, iar deblocarea pe care o face este una partiala, functia GSM a terminalelor fiind imposibil de folosit si restaurarea ducandu-ne inapoi la acelasi ecran de blocare a activarii. O noua solutie aparuta recent este ChronicUnlocks care promite marea cu sarea celor care sunt disperati sa isi deblocheze terminalele iPhone. Daca doulCi ofera deblocare si pe iPad, si este oferit gratuit, ChronicUnlocks ofera deblocare numai pe iPhone si este oferit doar contra sumei de 149,99 $.

Deocamdata nu se stie daca acest serviciu de deblocare, va elimina complet contul iCloud al proprietarului de drept de pe propriul tau dispozitiv sau daca o va face doar partial ori daca nu o va face deloc. Hackerii care ofera serviciul sustin ca deblocarea face numai in cazul in care iPhone-ul nu a fost pus pe Modul Pierdut (deci nu afiseaza pe ecranul de activare un mesaj personalizat de la proprietar). Sincer sa fiu nu as recomanda nimanui sa cheltuie o suma atat de mare de bani pe ceva care nu garanteaza nimeni ca va functiona, deci sa mai piarda inca 150 $ dupa ce a pierdut cand si-a cumparat terminalul blocat.

- Reclamă -