Gasire iPhone va folosi hartile Apple in locul celor oferite de Google

0
192

Sistemul de harti al Apple este cunoscut de toata lumea mai ales pentru faptul ca a fost introdus prematur pe iPhone si iPad, inlocuind in aplicatia Harti sistemul de cartografiere al Google suficient de acurat si detaliat, dar si preferatul celor mai multi dintre utilizatori. Chiar daca din 2012 si pana acum Apple a efectuat numeroase imbunatatiri in propriul sistem de harti, adaugand reprezentari cartografice detaliate pentru mult mai multe zone de pe glob, inclusiv pentru Romania, Apple nu va scapa prea usor de prejudecatile utilizatorilor, mai ales de ale celor care nici macar nu au mai deschis aplicatia (sau nu au deschis-o vreodata). Indiferent de cum gandesc inca unii despre sistemul celor de la Apple, compania americana continua tranzitia serviciului in si mai multe aplicatii proprii, in cursul noptii trecute descoperindu-se pe versiunea beta a site-ului web iCloud.com ca aplicatia Gasire iPhone foloseste reprezentarile cartografice ale hartilor Apple.

gasire iphone web

Stim cu totii ca iCloud.com s-a folosit dintotdeauna, pentru aplicatia web Gasire iPhone, de datele cartografice ale Google, compania Apple considerand probabil ca utilizatorii au nevoie de niste harti detaliate care sa ii ajute atunci cand cauta sa isi gaseasca dispozitivele pierdute sau furate. Acum, insa, firma americana pare sa testeze implementarea propriului sistem de harti si pe web, dezvoltatorii de aplicatii care s-au logat pe conturile iCloud la adresa beta.icloud.com descoperind ca terminalele lor sunt localizate pe o harta identica celei de pe iOS si OS X. Avand in vedere ca vorbim despre versiunea de testare a site-ului iCloud.com, Apple poate sa faca oricand modificari, iar la ora la care a fost scris acest articol erau afisate din nou hartile Google.

icloud gasire iphone #itutorial.ro

Tranzitia de la hartile Google la propriul sistem de harti este una lenta pentru compania Apple in ceea ce priveste mai ales versiunile web ale platformelor sale. Daca pe site-ul web propriu in continuare se folosesc reprezentarile cartografice ale „dusmanului” din Mountain View, nici pe iCloud.com lucrurile nu stau inca foarte diferit. In toata aceasta ecuatie interesant este faptul ca aplicatiile Gasire iPhone si Gasire Prieteni de pe iOS folosesc hartile Apple inca de la introducerea lor pe iOS 6.

Cu toate ca au intampinat numeroase probleme, si multi angajati au demisionat (cel mai recent inginerul cheie, Chris Blumenberg, ce a lucrat timp de 14 ani in cadrul campusului Apple din Cupertino, a parasit firma americana pentru o companie mai mica, Uber), Apple a lucrat din greu sa imbunatateasca toate reprezentarile cartografice ale aplicatiei Harti, alaturand echipelor sale oameni cu multa experienta in domeniu. Ca si rezultat, nu doar ca hartile companiei din Cupertino sunt acum mult mai bune, ci si mai des actualizate pentru a corecta problemele semnalate de utilizatori ori pentru a adauga noi puncte de interes public pe harta.

- Reclamă -