Facebook va elimina in curand una dintre cele mai importante functii din aplicatia pentru iOS

0
236

facebook messenger

Facebook trece printr-o perioada in care ia destul de multe decizii care reusesc cu brio sa dezamageasca utilizatorii. Dupa ce au ascuns cat se poate de bine fluxurile (inclusiv fluxul „cele mai recente”), lasandu-ti la indemana doar pe cel Top Noutati, recent s-au gandit sa elimine complet una dintre cele mai importante functii ale retelei sociale din aplicatia oficiala, obligandu-si utilizatorii sa descarce inca o aplicatie pentru a se bucura de ea. Mai exact, inca din primavara compania americana a inceput sa anunte utilizatorii ca vor trebui sa isi descarce aplicatia Facebook Messenger pentru a mai putea primi si trimite mesaje prietenilor, functia de mesagerie urmand a fi eliminata, treptat, de pe aplicatia princiapala.

Daca unii utilizatori au facut deja trecerea la Facebook Messenger, cei mai multi sunt cat se poate de multumiti sa aibă in aceeasi aplicatie acces la toate functiile retelei sociale si sa nu fie nevoiti sa faca 10 atingeri de ecran de fiecare data cand trebuie sa scrie unui prieten ori sa vada mesajele primite, si inca pe atatea cand doresc sa isi verifice fluxurile cu noutati, de exemplu. In aplicatia Facebook exista o fila Mesaje, care iti permite sa accesezi functia de chat a retelei sociale, precum si sa citesti toate mesajele primite. In curand, insa, aceasta va fi inlocuita de Messenger pe dispozitivele utilizatorilor care au instalat aplicatia Facebook Messenger, si va face legatura catre aceasta aplicatie din urma. Accesand Facebook Messenger din aplicatia Facebook, vei avea inclusiv un link de legatura catre aplicatia principala, insa tot procesul nu va fi la fel de rapid precum inainte.

Nemultumiti sau nu de decizia Facebook, aceasta pare a fi ireversibila si a fost reconfirmata pentru TechCrunch de catre un oficial al companiei. Potrivit acestuia, in curand functia de mesagerie va fi complet eliminata de pe aplicatia Facebook a tuturor utilizatorilor, acestia fiind obligati sa descarce Facebook Messenger, daca nu au facut-o inca. Decizia a fost luata de catre Facebook, deoarece se incearca, potrivit oficialului companiei, sa se imbunatateasca ambele aplicatii si sa nu fie creata in randul utilizatorilor confuzie prin oferirea a doua aplicatii diferite, cu experienta de utilizare oarecum diferite, pentru o singura functie.

Dintr-un motiv sau altul, Facebook isi doreste ca utilizatorii sa aibă pe ecranele principale ale dispozitivelor lor cat mai multe aplicatii de-ale lor, iar cei mai multi consumatori nu sunt multumiti de aceasta situatie si de faptul ca trebuie mereu sa aibă doua aplicatii Facebook deschise pe fundal. Asadar, daca nu ai facut-o inca, descarca acum Facebook Messenger, pentru ca in curand nu vei mai avea cum sa iti vezi mesajele primite si nici cum sa trimiti mesaje noi:

  • Facebook Messenger pentru iPhone si iPad – Gratuit – Descarca acum
- Reclamă -