Facebook a introdus functia „Salvat” in aplicatia pentru iPhone si iPad

0
1422

IMG_3960Angajatii Facebook lucreaza mereu la imbunatatirea retelei sociale, introducand constant noi functii utile pentru utilizatori. Criticata de multi pentru ca lanseaza actualizari ale caror versiuni promit multe, insa in realitate nu aduc nimic nou, compania Facebook pare sa prefere sa introduca noile functii ulterior datei lansarii actualizarilor respective. Acest lucru s-a intamplat, de exemplu, in cursul noptii trecute, cand compania americana a anuntat introducerea in aplicatiile pentru mobil a unei noi functii numita Salvat (Save).

Noua caracteristica permite utilizatorilor retelei sociale sa salveze continutul pe care il gasesc in fluxul cu noutati, de exemplu, pentru a-l accesa mai usor la o data ulterioara. O lista cu continut salvat de pe Facebook poate include linkuri, locuri, muzica, filme, emisiuni/seriale TV, carti si evenimente, si va aparea in cadrul meniului „More” din aplicatia pentru mobil sau in bara de navigare din partea stanga, pe versiunea pentru web. Acest continut va putea fi salvat de catre utilizatori din fluxul Noutati prin atingerea butonului Optiuni (sageata cu varful indreptat in jos) si selectarea optiunii „Salveaza….”. Lista Salvat va organiza toate lucrurile adaugate de tine in mai multe categorii, facand extrem de facila accesarea lor.

Facebook noteaza ca aplicatia pentru iOS va notifica din cand in cand utilizatorii in legatura cu continutul salvat din fluxul Noutati si le va permite utilizatorilor sa partajeze listele salbate cu alti utilizatori. In mod implicit, lista Salvat este privata, deci articolele din ea poti fi vizualizate numai din contul in care au fost adaugate. Desigur, utilizatorii au la dispozitie si optiunea de a partaja, direct din aceasta lista, fiecare element salvat cu prietenii sau alti utilizatori Facebook.

Lansarea noii functii va fi facuta treptat, insa in urmatoarele zile toti utilizatorii trebuie sa o aibă adaugate automat pe conturile personale si sa o poata accesa atat de pe mobil si tableta, cat si de pe web. Aceasta poate fi considerata o functie utila pentru cei care descopera un articol util partajat de cineva sau un loc grozav, sau alte lucruri de care vor sa isi aduca aminte si la o data ulterioara. Trebuie mentionat ca pentru a avea noua functie nu va trebui sa descarci nimic, ea fiind adaugata automat prin intermediul unei conexiuni la Internet.

- Reclamă -