Comisia Europeana da unda verde companiei Apple sa achizitioneze Beats

0
161

 

Va vine sa credeti sau nu, Apple nu putea sa cumpere legal companiile Beats Electronics si Beats Music fara a primi mai multe aprobari din partea unor institutii, cum ar fi Comisia Europeana. Inca de la anuntarea celei mai mari achizitii din istoria sa, Apple a anuntat Comisia Europeana, iar astazi organul executiv al Uniunii a trimis un comunicat de presa prin care ii anunta ca pot cumpara fara probleme compania Beats.

Comisarii au decis ca achizita poate fi efectuata deoarece indeplineste toate reglementarile de comasare, concluzionand ca Apple si Beats au o cota de piata combinata pe pietele castilor si a serviciulor de streaming audio minoritare, asa ca aceasta achizitie nu poate afecta in mod material competitia directa de pe cele doua piete. Daca pe piata castilor Apple si Beats au concurenta puternica din partea unor producatori cum ar fi Bose sau Sony, pe piata serviciilor de streaming audio, iTunes Radio si Beats Music nu exista in Uniunea Europeana, asa ca aici nici nu se pune problema de o incalcare a reglementarilor.

Achizitia de 3 miliarde de dolari a mai fost aprobata de CE si pentru ca ea nu va motiva pe Apple sa elimine de pe App Store alte servicii audio care i-ar pune concurenta, acest lucru reiesind din modul in care a procedat compania americana in ultimii ani, lasand tertii sa publice pe App Store aplicatii sau servicii concurente iTunes. Alte informatii despre decizia luata astazi de Comisia Europeana aveti in cadrul acestui comunicat de presa.

Apple se asteapta ca procesul de achizitie a companiilor Beats Electronics si Beats Music sa fie finalizat undeva in cursul trimestrului trei al acestui an. Compania americana inca nu a primit o decizie in ceea ce priveste achizitia in Statele Unite ale Americii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.