Cateva sute de angajati ai Beats vor ramane fara serviciu dupa ce compania va fi cumparata de Apple

0
159

Finalizarea procesului de cumparare a companiilor Beats Music si Beats Electronics se aproprie de final dupa ce Apple a primit aprobarea din partea Comisiei Europene, iar o comisie similara din Statele Unite urmeaza sa se pronunte in curand pe acest subiect. Pana la finele acestui trimestru (pana in septembrie), Apple si Beats urmeaza sa fie comasate, procesul incepand deja. Potrivit lui Mark Gurman de la 9to5Mac, anumiti angajati si tehnologiile Beat au inceput sa fie transferate la Apple, directorii companiei din Cupertino vizitand de mai multe ori in ultimele zile sediul din Santa Monica al Beats pentru a angaja o parte dintre membrii echipei Beats. Din pacate pentru ei, nu toti vor avea in continuare un loc de munca la Apple, cateva sute urmand a-si pierde locurile de munca.

Conform unor surse din interiorul celor doua companii, care cunosc detaliile tranzactiei, mai multi angajati Beats implicati in procesul de dezvoltare si creare au fost pastrati in functii de catre Apple, ei urmand a lucra, o parte in sediul Apple din Cupertino, iar o mai mica parte in Santa Monica. Cei mai putin norocosi angajati ai Beats sunt cei din echipele de asistenta, financiare si de resurse umane, deoarece o buna parte vor fi concediati, foarte putini angajati si tot la fel de putini vor primi contracte provizorii la Apple care expira la finele lunii ianuarie 2015.

Echipa de conducere a companiei Beats s-a asigurat ca va avea un loc de munca si dupa ce compania va trece sub conducerea companiei Apple. Cofondatorii companiei, Dr. Dre si Jimmy Iovine, au primit deja functii destul de importante in cadrul Apple, fiind subordonati lui Eddy Cue, vicepresedinte executiv Apple si director al departamentelor servicii si software pentru Internet. Directorul de creatie, Trent Rezor, si directorul general al Beats Music, Ian Rogers, au primit si ei functii in cadrul companiei Apple, acelasi lucru intamplandu-se si cu alti directori experimentati ai companiei Beats.

Separat de alegerea oamenilor Beats cu care sa lucreze in continuare, Apple a inceput sa lucreze la inceperea tranzitiei tehnologiei din Beats Music in infrastructura iTunes. Aici s-a intampinat o problema destul de neplacuta. Se pare ca tehnologia Beats nu este compatibila cu actualele servere Apple, asa ca serviciul Beats Music va trebui reproiectat inainte de a fi inclus in iTunes. Cu toate acestea, insa, Beats Music va ramane un serviciu de streaming de sine statator cu toate ca Apple are si ea propriul serviciu, iTunes Radio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.