Apple publica raportul pe 2014 privind raspunderea pentru mediul inconjurator

- Publicitate -

201407-climate-commitment-hero

Apple a lansat in cursul zilei de astazi raportul pe anul 2014 privind raspunderea pentru mediul inconjurator,vactualizandu-si in acelasi timp si site-ul web cu informatii despre initiativele luate pentru mediu. Noul raport acopera anul fiscal 2013 din Statale Unite ale Americii si evidentiaza obiectivele atinse de compania Apple in ceea ce priveste ocrotirea mediului, obiective printre care se numara si reducerea schimbarilor climatice prin folosirea de energie regenerabila, folosirea unor materiale mai “verzi” si conservarea unor resurse naturale pretioase.

 

Un progres mare facut de compania Apple este in legatura cu amprenta de carbon, compania din Cupertino sustinand ca propria amprenta de carbon provenita din energie a scazut cu 31 de procente de la anul fiscal 2011 si pana la anul fiscal 2013, cu toate ca de atunci si pana anul trecut au crescut consumul de energie cu 44 %. Folosind o noua metodologie, aplicatia si pentru calculul emisiilor din 2013, americanii au recalculat emisiile din anul 2012, descoperind astfel ca amprenta de carbon a scazut din 2012 pana in 2013 cu 3 procente, marcand astfel prima scadere.

carbonfootprint

Trecand mai departe, compania americana se lauda ca 145 dintre magazinele sale situate pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, precum si toate maazinele din Australia folosesc in proportie de 100% energie regenerabila si programe prin care se incearca reducerea consumului care au ajutat la scaderea cu peste 28 de milioane de kWh a electricitatii consumate. Prin programele sale  adresate angajatiilor, care ofera un subsidiu de 100$ pentru transport per angajat si autobuze care folosesc biodiesel, Apple a reusit sa reduca emisiile de gaze cu un total echivalent a 15.000 de vehicule. Apple, in cadrul raportului, descrie din nou viitorul campus pentru care are numeroase planuri indraznete de reducere a consumului si folosire a unor surse de energie regenerabila care nu afecteaza in vreun fel mediul inconjurator.

La final, Apple ne vorbeste despre programele sale de reciclare, promite sa foloseasca numai energie curata, materiale sigure, fara toxine, si despre devotamentul fata de crearea unor produse noi care sa foloseasca un volum mai mic de materiale. Desigur, americanii noteaza si cateva dintre obiectivele sale si modul in care doresc sa adreseze problemele generate mediului prin construirea noului campus (referindu-se la constructori si utilajele folosite). Citeste noul raport al Apple in format PDF.

Gratie initiativelor sale “verzi”, Apple a inceput sa fie apreciata de ONG-urile din lumea intreaga, Greenpeace acordandu-i premiul “inovatorul energiei verzi” si laudanu-i progresul facut in ultimii ani. Lisa Jackson, directoarea departamentului care se ocupa cu proiectele verzi ale Apple, a avut o contributie uriasa la aceste noi realizari si este cat se poate de imbucurator faptul ca o firma intr-atat de mare este foarte preocupata de protejarea planetei pe care multi nu stiu cum sa o distruga mai rapid.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de...

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center....

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
362UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la aproximativ...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului de operare pentru Apple Watch sosește la...

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la o...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.