Apple a lansat primele versiuni beta ale Safari 7.1 si 6.2 pentru Mac

0
198

safari 7.1

In cazul in care sunteti un utilizator al browser-ului Safari din OS X, atunci trebuie sa stiti ca Apple pregateste o actualizare importanta pentru aplicatia preferata. In cursul acestei dimineti, compania Apple a trimis dezvoltatorilor de aplicatii si membrilor AppleSeed noi versiuni beta ale Safari pentru OS X Mavericks (versiunea 7.1) si Safari pentru OS X Mountaion Lion (versiunea 6.2). Compania americana le cere tutror celor care doresc sa testeze noile versiuni beta ale Safari sa isi focuseze atentia pe compatibilitatea cu site-urile web si cu extensiile.

In documentele trimise de compania americana alaturi de aceasta actualizare beta, mai aflam ca au fost implementate noi caracteristici in WebKit, Safari 6.2 si 7.1 urmand sa includa suport pentru WebGL, care permite vizualizarea de continut 3D fara a folosi pluginuri, IntexedDB si cateva modificari pentru JavaScript, printre alte cateva elemente noi. Compania americana a efectuat o modificare si pentru modul in care aplicatia gestioneaza extensiile, noua versiune beta dezactivand automat toate add-onurile instalate.

Deocamdata nu se stie pentru cat timp va mai continua Apple dezvoltarea Safari in versiunile precedente ale OS X, insa se pare ca firma americana a renuntat sa mai faca schimbari in aplicatia Safari din OS X Lion care si ea ruleaza versiunea 6.x, dar care nu este trecuta pe lista compatibilitatii cu Safari 6.2. Apple testeaza in prezent si noul Safari 8 care va fi inclus in OS X Yosemite, iar odata cu lansarea lui este putin probabil ca versiunile pentru Mavericks si Mountain Lion sa mai primeasca actualizari majore.

Noile versiuni ale Safari vor putea fi descarcate pe Mac-urile compatibile atat de pe portalul Apple dedicat dezvoltatorilor, cat si prin intermediul sistemului Actualizare software de catre toti cei care sunt dezvoltatori ori membri ai AppleSeed.

- Reclamă -