Apple ar putea colabora cu mai multi producatori de ceasuri elvetiene pentru a lansa mai multe iWatch-uri

0
137

swatch

Lansarea iWatch nu este cu siguranta o veste buna pentru producatorii de ceasuri elvetiene sau de oricare alta natie, mai ales in conditiile in care Apple lucreaza cu oamenii si tehnologiile sale. O stire noua si foarte dicutabila publicata de catre VentureBeat ne arata ca Apple ar depinde in acest proiect de cel putin 2 producatori de ceasuri elvetiene cu care colaboreaza in acest moment. Potrivi surselor citate de ei, Apple colaboreaza in momentul de fata cu producatori precum Swatch sau Timex pentru a crea mai multe versiuni ale iWatch care sa fie disponibile in mai multe modele si la diferite preturi.

Intr-o mutare cu totul neobisnuita si foarte improbabila, Apple ar fi oferit celor de la Swatch posibilitatea de a construi unul sau mai multe ceasuri inteligente folosind tehnologia americanilor. In aceeasi modalitate ar fi procedat firma americana si cu Timex, un alt producator elvetian de ceasuri. Daca credeati ca asta-i tot, ei bine nu. Sursa care „cunoaste” planurile Apple ne spune ca ceasurile fabricate de producatori terti vor veni atat cu brand-ul Apple, cat si cu insemnele si designul producatorilor lor.

Aceste informatii sunt gresite din atat de multe puncte de vedere, incat nici nu merita sa fie luate in seamna, mai ales in conditiile in care stim cu totii foarte bine modul in care procedeaza Apple. Daca ar permite sa integreze software-ul sau anumite tehnologii de-ale sale in ceasuri produse de Swatch sau altcineva, compania americana ar putea permite la fel de bine Samsung sau HTC sa lanseze telefoane cu iOS. Cand se va intampla asta? Niciodata. Apple prefera sa isi construiasca produsele de la A la Z, folosindu-se de tehnologii proprii sau pe care si le insuseste achizitionand companiile care le-au creat. Nu o data am aflat si s-a confoirmat ca Apple a construit o echipa mare de experti din industria modei si a fitnessului, care sunt in mod evident insarcinati cu producerea tehnologiilor necesare functionarii acestui viitor ceas revolutionar.

Producatorii de ceasuri elvetiene, in schimb, nu o data si-au aratat nemultumirea fata de acest produs Apple, incercand sa il discrediteze inainte ca firma americana sa il lanseze. Swatch este unul dintre acesti producatori, un reprezentant al producatorului sustinand deja ca va actiona Apple in judecata (pe baza zvonurilor, poate).

iWatch (sau cum se va numi ceasul inteligent Apple) va fi mai mult ca sigur produs de catre Apple folosind tehnologiile sale proprii. Lansarea acestui produs urmeaza sa aibă loc in toamna.

Actualizare: Informatia a fost dezmintita de compania Swatch intr-un raspuns oferit celor de la ReutersIn aceste conditii este foarte putin probabil ca Apple sa colaboreze cu vreun producator pentru a produce iWatch si, deci, informatia celor de la VentureBeat este gresita.

- Reclamă -