ReadQuick este aplicatia gratuita a saptamanii oferita de catre Apple

0
316

O noua saptamana se sfarseste, deci o noua aplicatie este oferita de catre Apple gratuit tuturor posesorilor de iPhone, iPad si iPod touch. ReadQuick – Speed Reader este „aplicatia saptamanii” pe App Store desemnata de editorii App Store si oferita cadou oricui in saptamana care urmeaza. Daca va numarati printre utilizatorii care nu isi mai doreau jocuri gratuite, atunci trebuie sa stiti ca ReadQuick nu este un joc, ci un instrument extrem de util pentru posesorii de iPhone si iPad.

readquick

Asa cum ne sugereaza si titlul aplicatiei, ReadQuick aduce pe iPhone si iPad cel mai rapid mod de a citi orice fel de articol de pe web, carte digitala sau orice alt continut text. Aplicatia nu doar ca permite accesarea de continut text de pe web prin browser-ul integrat, ci ofera compatibilitate cu aplicatii de stocare a articolelor pe care vrei sa le citesti mai tarziu, cum ar fi Instapaper, Readability sau Pocket.

Cum te ajuta aplicatia sa citesti mai rapid? Nu, nu iti va citi textele si nu, nu va comprima niciun articol. Odata selectat un articol sau mai multe, pe care doresti sa le citesti, aplicatia iti va oferi posibilitatea de a alege rata de frecventa a afisarii cuvintelor, ea putand fi mai lenta, de doar 50 de cuvinte pe minut, sau mult mai rapida, de pana la 1000 de cuvinte pe minut. Articolele vor fi descompuse, iar aplicatia va afisa cuvintele din proprozitii, fraze si paragrafe unul dupa celalalt pe centrul ecranului terminalului, facand astfel mult mai simplu pentru ochi si creier sa capteze si proceseze informatia chiar si la o frecventa mare de cuvinte, pe care este imposibil sa o atingi daca citesti folosind tehnica traditionala. Practic, tu vei vedea cuvintele impreuna cu, daca este cazul, semnele de punctuatie, iar aplicatia le va derula atat de rapid incat te va ajuta sa citesti la un timp mentionat inainte (in functie de rata de frecventa a cuvintelor) pe care in mod normal nu l-ai putea atinge. Dand o frecventa moderata, vei putea desprinde ideile principale din articole si poate chiar unele detalii (in functie de tine), cititul prin aceasta metoda fiind asemanator tehnicii cititului pe diagonala in ceea ce priveste informatia pe care o poti capta.

Aplicatia ofera numeroase modalitati nu doar de gasire a continutului, ci si de stocare a lui pentru o citire ulterioara, ofera instrumente utile pentru un citit mai placut pentru ochi (moduri de zi/noapte, text de dimensiuni variabile, frecventa personalizabila a cuvintelor, etc.), posibilitatea de a crea liste de redare cu articolele pe care vrei sa le citesti, furnizarea de statistici legate de cat de mult ai citit si multe altele. Totul imbracat intr-o interfata moderna si foarte intuitiva.

ReadQuick este o aplicatie extrem de utila oricarei persoane care, la fel ca si mine, citeste foarte mult, mai ales de pe iPhone sau iPad, deoarece va reduce substantial timpul petrecut in fata ecranului citind articole de pe internet si nu numai. De la elevi si studenti si pana la profesori, oameni de afaceri, sau simpli utilizatori care citesc de pe Internet, ReadQuick este aplicatia grozava care ar trebui testata macar de oricine.

ReadQuick este disponibila pe App Store sub forma unei aplicatii universale pentru iPhone si iPad, poutand fi descarcata pe dispozitivele care ruleaza iOS 7 sau mai recent si au 21,5 MB stocare libera.

- Reclamă -