Producatorul auto Audi anunta introducerea CarPlay pe autoturismele lansate incepand cu 2015

0
1356

2013-Audi-A6-allroad-quattro-Interior-View

Unul dintre marii producatori de lux din industria auto care nu a fost listat ca si partener Apple pentru implementarea sistemului iOS in the Car, redenumit ulterior CarPlay, in propriile autoturisme este Audi. Celebra firma germana si-a dezamagit pe multi dintre clienti mai ales ca la putine luni dupa ce Apple anunta implementarea iOS in masinile „inteligente” lansate incepand cu anul 2014, el a anuntat ca va incheia un parteneriat cu Google pentru a lucra la un sistem concurent. Acum dupa ce gigantul din Mountain View si-a dezvaluit sistemul „inovativ”Android Auto care nu face nimic mai mult decat CarPlay (ah, ne-am obisnuit deja…), Audi a lansat ca are in plan includerea sistemului CarPlay in propriile autoturisme. Mai exact, marele producator german a declarat ca propriul laborator de dezvoltare din Silicon Valley poarta un dialog „intens” cu Apple pentru a integra sistemul CarPlay in masinile sistemul Audi MMI (Multi Media Interface). Primele autoturisme Audi care vor fi compatibile cu CarPlay urmeaza sa fie comercializate din 2015, deci ele ar putea fi prezentate la marile Saloane Auto care au loc spre sfarsitul anului in curs.

Prof. Dr. Ulrich Hackenberg, membru in comitetul director al diviziei de dezvoltare tehnica la Audi, a declarat oficial ca producatorul german lucreaza indeaproape cu giganti precum Apple si Google pentru a le oferi consumatorilor posibilitatea de a folosi functiile disponibile pe propriile telefoane inteligente, multumita sistemelor de operare, si in masini. Deocamdata, Apple nu a anuntat inca parteneriatul cu Audi si nici nu a inclus producatorul pe lista celorlalti care urmeaza sa anunte lansarea unor autoturisme care includ sistemul CarPlay, iar Audi nu mentioneaza daca si posesorii autoturismelor mai vechi vor beneficia de noua caracteristica, sau numai cei care isi vor cumpara pe viitor un autoturism de lux.

CarPlay este sistemul oferit de catre Apple pentru a ajuta consumatorii sa nu mai fie distrasi de la drum in timp ce conduc. Tehnologia a fost gandita in asa fel incat un iPhone conectat la sistemul media al masinii sa poata afisa pe ecranul acestuia o interfata speciala a iOS, oferind consumatorului posibilitatea de a interactiona cu telefonul fie prin comenzi vocale, fie prin atingeri sau butoane fizice. Avand in vedere faptul ca Audi este unul dintre producatorii de lux germani care nu a inclus sisteme cu ecran tactil in propriile autoturisme, sistemul Apple ar putea fi controlat numai prin comenzi vocale si butoanele fizice. Conectandu-si terminalele la masina, utilizatorii vor avea posibilitatea de a accesa o serie de aplicatii de pe iPhone, cum ar fi Telefon, Mesaje, Harti, Muzica si altele.

Audi se alatura mai multor producatori de autoturisme care au semnat parteneriate cu Apple in proiectul CarPlay, iar aici ii includem si pe rivalii de la Mercedes-Benz si BMW, precum si alti producatori japonezi, americani si nu numai. Deocamdata nu se stie daca si cand se va alatura intreg grupul VAG (Volkswagen Auto Group) la proiectul CarPlay, dar pentru Apple este necesar sa ii convinga pe germani avand in vedere popularitatea marcilor Volkswagen, Porsche, Seat, Skoda si nu numai.

- Reclamă -