OS X Yosemite permite inregistrarea video a ecranului iPhone sau iPad

0
1273

Una dintre caracteristicile extrem de utile ale OS X 10.10 Yosemite, pe care Apple nu a promovat-o mai deloc, dar care era asteptata de mult timp de dezvoltatorii de aplicatii si nu numai, este posibilitatea de a inregistra ecranul unui iPhone sau iPad direct de pe propriul Mac. Aplicatia QuickTime de pe Mac (si nu numai), care ne permite de ceva timp sa inregistram ecranul propriului Mac, va permite incepand cu OS X 10.10 sa inregistram si ecranul unui iPhone sau iPad. Apple promoveaza functia ca fiind utila pentru dezvoltatorii de aplicatii in modul in care ea ii va ajuta sa creeze scurte previzualizari ale aplicatiilor pe care sa le publice in App Store (iOS 8 va permite si adaugarea de clipuri video pentru promovarea aplicatiilor din App Store), dar oricare alti utilizatori o vor putea folosi fara nicio problema, in orice scop doresc ei.

In momentul in care un iPhone sau iPad care ruleaza iOS 8 este conectat la un Mac cu OS X Yosemite prin USB, dispozitivul cu iOS va fi afisat pe computer ca si o intrere de camera obisnuita, asa ca aplicatiile de inregistrare video, printre care se numara si QuickTime, vor putea fi folosite pentru inergistrarea ecranului dispozitivului cu iOS fara a mai fi nevoie de alt hardware (camere profesionale) sau software (diferite programe).

Pana acum dezvoltatorii, jurnalistii sau bloggerii trebuiau sa caute solutii terte pentru a inregistra imagini video cu aplicatii, iar acelea implicau cumpararea unor programe care inregistrau fluxurile AirPlay Mirroring sau se foloseau de conexiunea HDMI cu un aparat de inregistrare deidcat. iOS 8 si OS X 10.10 vor face aceste programe inutile, iar dezvoltatorii de aplicatii si nu numai vor fi cu siguranta bucurosi.

ios 8 inregistrare ecran yosemite

Impreuna cu previzualizarile de aplicatii, dezvoltatorii vor putea face demonstratii ale modului de functionare a aplicatiilor sau tutoriale pentru ele pe care sa le publice pe propriile site-uri web. Mult mai simplu, mult mai rapid. Cei care fac recenzii aplicatiilor vor putea beneficia de avantajele acestei tehnologii pentru a prezenta publicului o aplicatie si parerea lor despre ea. Utilizatorii de rand vor putea si ei sa se bucure de noua modalitate de inregistrare pentru a crea diferite videoclipuri despre cum poti trece de anumite nivele in jocuri si nu numai, videoclipuri care sunt tot mai populare.

Din pacate, Apple nu introduce direct in iOS optiunea de inregistrare a ecranului, iar posesorii de PC-uri cu Windows sau un alt sistem de operare vor trebui in continuare sa se bazeze pe solutii de la terti. Chiar daca a venit asa si atat de tarziu, este foarte bine ca Apple a decis in sfarsit sa ofere utilizatorilor o optiunie pe care ei o solicita de mult timp.

- Reclamă -