iOS 8 ofera un mod mai rapid de accesare a contactelor faviorite si din istoric

0
2878

iOS 7 venea sa schimbe complet intreg sistemul de multitasking, de la interfata utilizator, la modul in care interactionam cu aplicatiile deschise pe fundal si pana la modul in care functioneaza prin adaugarea Reimprospatarii in fundalApple a lucrat mult sa ofere utilizatorilor o mai buna productivitate atunci cand vine vorba de interactionarea cu aplicatiile deschise deja. iOS 8 continua munca celor de la Apple prin adaugarea unei scurtaturi in meniul de multitasking. Pe langa afisarea pictogramelor si a ecranului din care am parasit aplicatiile, iOS 8 aduce afisarea contactelor cu care am vorbit recent printr-un apel telefonic sau FaceTime ori prin mesaje.

multitasking contacte

In partea superioara vor fi afisate pictograme cu imaginile fiecarui contact adaugat pe iPhone sau iPad cu care noi am vorbit recent, totul fara a deranja in vreun fel vizualizarea sau interactionarea cu aplicatiile deschise pe fundal. Noul meniu de accesare rapida a contactelor are doua sectiuni: Favorite, in care vor fi adaugate toate persoanele din lista Favorite si Istoric in cadrul caruia vom putea vedea toate persoanele din lista Contacte cu care am vorbit recent. In momentul in care deschzi sistemul de multitasking vor fi afisate numai contactele cu care ai discutat recent, dar o glisare inspre dreapta va face sa fie afisate si contactele favorite.

Atingand poza unuia dintre prieteni, vom deschide un meniu care iti ofera acces rapid la toate modalitatile prin care il poti contacta (telefon, mesaj, FaceTime), deci la toate numerele de telefon si adresele de e-mail pe care i le cunosti.

Utilizatorii vor putea controla inclusiv modul in care sunt afisate contactele in Istoric, prin stergerea, din aplicatiile Telefon, Mesaje sau FaceTime a tuturor apelurilor recente pe care nu doresc sa mai fie afisate aici. Din pacate, Apple nu ofera in prima versiune beta a iOS 8 posibilitatea eliminarii contactelor care sa fie afisate pe sistemul de multitasking, ceea ce ar putea reprezenta o problema de intmitate pentru anumiti utilizatori.

multitasking contacte

Chiar daca va dura putin pana cand va veti obisnui cu modul rapid de accesare a contactelor, el se va dovedi a fi extrem de util mai ales daca aplicatiile Mesaje, Telefon si FaceTime nu au fost adaugate pe dock sau daca sunteti intr-o aplicatie si doriti sa trimiteti rapid un mesaj sau sa sunati un prieten.

- Reclamă -