Iata cum arata noua tema nocturna pe OS X Yosemite si cum o poti activa

0
161

screen-shot-2014-06-17-at-2-41-17-pm

Printre noutatile OS X Yosemite despre care ne-au vorbit cei de la Apple in cadrul evenimentului special de pe 2 iunie se numara implementarea unui mod nocturn pentru OS X Yosemite care se adreseaza in special utilizatorilor profesionisti pentru care elementele stralucitoare pot fi deranjante in anumite conditii de lumina. Din pacate, nici OS X Yosemite beta 1 si nici OS X Yosemite beta 2 nu au implementat un comutator de activare a acestui mod nocturn pe OS X. Cu toate acestea, OS X 10.10 stie de existenta acestei caracteristici, iar un dezvoltator de aplicatii a descoperit o comanda speciala pe care o poti adresa Mac-ului pentru a activa modul nocturn chiar si in actualele versiuni beta ale OS X.

Pentru a face acest lucru va trebui sa introduci comanda urmatoare: /Library/Preferences/.GlobalPreferences AppleInterfaceTheme Dark in Terminal si apoi sa te deloghezi de pe Mac. Dupa ce te vei loga din nou, vei observa ca bara de meniu, dockul si alte meniuri ori ferestre vor adopta noua tema nocturna de pe OS X Yosemite, efectul fiind unul destul de interesant.

Desigur, Apple nu a implementat optiunea pe OS X Yosemite dintr-un motiv simplu: inca nu a terminat de lucrat la ea. Cel putin in bara de meniu, elementele sunt afisate incorect, fiind destul de greu pentru utilizatori sa citeasca sau observe pictogramele. In cazul in care ati activat aceasta tema si nu sunteti multumit de ea, puteti sa o dezactivazi fie eliminand comanda din Treminal, fie introducand-o din nou si modificand „Dark” cu „Light”.

Va reamintesc ca OS X Yosemite este disponibil pentru testare pentru orice utilizator, iar mai multe detalii despre instalare sunt disponibile aici. Puteti descoperi tot ce aduce OS X Yosemite beta 2 urmand acest link.

 

- Reclamă -