Iata care sunt dispozitivele iPhone, iPad si Mac compatibile cu functia Continuitate a iOS 8 si OS X Yosemite

0
597

macbook pro iphone continuitate handoff

Continuitatea este, dupa parerea mea, una dintre cele mai importante caracteristici noi ale OS X Yosemite si iOS 8, deoarece ofera posesorilor de Mac si iPhone, iPad si iPod touch o integrare mai buna intre cele doua sisteme de operare si o mai buna comunicare intre dispozitive, totul fiind menit sa creasca productivitatea. Cu ajutorul Continuitatii, utilizatorii care detin un iPhone, pe langa un iPad sau Mac vor putea efectua sau receptiona apeluri telefonice si trimite si primi SMS-uri si de pe aceste terminale, vor putea continua munca sau o sarcina inceputa intr-o aplicatie pe un dispozitiv, pe celelalte terminale (Handoff) si vor avea acces mai usor la Hotspotul personal. Despre continuitatea de pe iOS 8 si OS X Yosemite v-am vorbit mai multe in acest articol.

Oricat de grozava ar fi noua caracteristica, ea nu este compatibila cu toate terminalele care pot face actualizarea la iOS 8 (vezi lista intreaga) si OS X Yosemite (vezi lista intreaga). Tehnologia creata de catre Apple are la baza conectivitatea Bluetooth 4.0 de raza scurta pentru a functiona, iar nu toate modelele de Mac si iOS compatibile cu cea mai noua versiune a OS X si iOS o au implementata. Germanii de la Apfeleimer au creat diagrama de mai jos pentru a ne prezenta toate Mac-urile care accepta standardul Bluetooth 4.0 de consum redus.

OS-X-Yosemite-Handoff-Bluetooth-4.0-Apfeleimer-001

Asa cum se poate observa mai sus, mai multe Mac-uri sunt incompatibiel decat compatibile cu ea. Tehnologia Bluetooth 4.0 este disponibila pe: MacBook Air jumatatea anului 2011 sau mai recent, MacBook Pro jumatatea anului 2012 sau mai recent, iMac sfarsitul anului 2012 sau mai recent, Mac mini jumatatea lui 2011 sau mai recent si Mac Pro sfarsitul anului 2013 sau mai recent. Daca MacBook Air si Mac mini accepta standardul chiar si in cazul modelelor lansate in urma cu trei ani, iMac, MacBook Pro si Mac Pro il accepta numai pe modelele lansate dupa anul 2012 sau chiar anul 2013, in cazul Mac Pro.

Pe iOS lucrurile stau ceva mai simplu: sigurul dispozitiv care este compatibil cu iOS 8, dar care nu poate fi folosit impreuna cu noua caracteristica Continuitate este iPad 2, deoarece nu accepta Bluetooth 4.0. In schimb, iPhone 4s (cel mai vechi model de iPhone compatibil cu iOS 8) si iPod touch 5 accepta aceasta tehnologie, deci si Continuitatea.

O alta cerinta cunoscuta pe care o are Handoff si Continuitatea de pe iOS 8 si OS X Yosemite este ca toate terminalele sa fie conectate la acelasi cont iCloud. Aceasta cerinta, in schimb, nu pune niciun fel de problema niciunuia dintre dispozitivele susmentionate, deoarece toate terminalele care pot face actualizarea la iOS 8 si OS X Yosemite sunt compatibile si cu iCloud.

Deocamdata Apple nu a anuntat oficial care sunt terminalele compatibile cu noua tehnologie, dar avand in vedere cerintele pe care le are pentru a functiona, este putin probabil ca un numar si mai restrans de termninale sa fie compatibile cu „Continuitate”. Handoff este o functie cuprinsa in continuitate care va oferi dezvoltatorilor posibilitatea de a crea aplicatii compatibile cu ea, astfel incat utilizatorii sa poata incepe, de exemplu, lucrul la un document pe iPhone si continua pe Mac sau iPad exact de unde au ramas.

- Reclamă -