Apple imbunatateste experienta de utilizare pe App Store in Europa

0
151

Daca ati avut ocazia de a accesa App Store SUA, dar si App Store Romania, ati observat ca exista o diferenta destul de importanta intre cele doua magazine, cel din Statele Unite nefiind doar mai populat cu aplicatii, ci si mai bine organizat. Lucrurile se schimba usor acum, la o saptamana dupa ce Apple anunta cateva dintre schimbarile si imbunatatirile pe care le va primi App Store in toamna odata cu lansarea versiunii finale a iOS. Asa cum am notat si in acest articol, modificarile efectuate in App Store vin sa ofere utilizatorilor o modalitate mai buna de a descoperi aplicatiile, prin adaugarea unor noi sectiuni, noi posibilitati pentru promovarea aplicatiilor de catre dezvoltatori si oferirea de noi modalitati de navigare in interiorul magazinului. Dar nu acolo se opreste totul, Apple pregatind cateva surprize si pentru utilizatorii de pe batranul continent.

app store europa
App Store in Europa (inainte si dupa schimbare).

Utilizatorii din Europa vor descoperi pe App Store cateva imbunatatiri in categoriile urmatoare: sanatate, stil de viata, muzica, fotografie si video, productivitate si sporturi, scrie The Guardian. Fiecare dintre categoriile mentionate anterior afiseaza continutul mai bine in pagina, avand mai multe subcategorii pentru fiecare categorie in parte, ce fac mult mai usoara descoperirea continutului interesant. Inainte de aceasta imbunatatire efectuata pe cele sapte categorii, singurele care prezentau rezultate mai bine organizate erau educatia, jocurile, mancarea, copii si Newsstand, restul folosind un algoritm simplu ce permitea afisarea numai a aplicatiilor noi si populare.

O noutate care vine cu aceasta imbunatatire sunt colectiile tematice cu aplicatii pentru fiecare categorie in parte, o caracteristica a App Store de care consumatorii din Statele Unite  se bucura de mult timp. Colectiile tematice ofera acces la aplicatii pe care editorii App Store le considera importante pentru anumite activitati (de exemplu, aplicatii grozave pentru o calatorie, pentru salile de clasa, cele mai populare jocuri pe care nu le-ai jucat niciodata, etc.).

Schimbarea vine ca urmare a faptului ca Apple a inmultit numarul angajatilor care se ocupa de App Store Europa, acestia putand sa selecteze continutul si sa creeze pentru fiecare categorii pagini speciale, mult mai atractive pentru consumatori. Din pacate, abia odata cu lansarea iOS 8 vom putea beneficia de imbunatatirile pentru App Store Europa, impreuna cu imbunatatirile legate de functionarea magazinului pe care vi le-am prezentat in acest articol.

- Reclamă -