Aplicatia Podcasturi functioneaza impropriu pe dispozitivele celor mai multi utilizatori

0
143

podcasturiPodcasturi este o aplicatie oferita de catre Apple celor care doresc sa vizualizeze din catalogul propriu podcasturi audio sau video direct de pe iPhone sau iPad, ea fiind si una dintre cele mai prost evaluate aplicatii ale companiei din Cupertino inca de la lansarea pe App Store din cauza problemelor multiple pe care le are. Una dintre cele mai grave probleme afost descoperita recent de multi utilizatori, Podcasturi inchizandu-se subit imediat dupa lansare si la fiecare relansare ulterioara atat pe dispozitivele utilizatorilor care au instalat iOS 7.1.1, cea mai recenta versiune publica a iOS, cat si pe dispozitivele cu iOS 8 beta 2. Multi utilizatori au descoperit problema astazi, la cateva saptamani dupa actualizarea aplicatiei la cea mai recenta versiune, 2.1.2, un clip video publicat de unul dintre ei demonstrand existenta problemei.

Partea rea este ca aplicatia nu doar ca se inchide imediat dupa ce a fost deschisa, ci si la redeschiderile ulterioare, dupa cateva secunde, deocamdata fiind incerta cauza care provoaca aceste probleme. De asemenea, nu se stie momentan nici care dintre versiunile aplicatiei au introdus problema, dar cea mai recenta cu siguranta nu a inlaturat-o. Exista posibilitatea ca eroarea sa existe inca de la lansarea versiunii 2.1 a aplicatiei Podcasturi, o versiune majora care aducea un mod imbunatatit de navigare prin episoadele podcasturilor favorite, integrarea Siri si imbunatatiri pentru sincronizare.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=s9CdISVlWGs]

Din cate am vazut, utilizatorii pe dispozitivele carora se inchide subit aplicatia imediat dupa ce a fost deschisa sunt cei care au lasat activata optiunea descarcarilor automate ale podcasturilor noi (pe niciunul dintre dispozitive nu am activata aceasta optiune, iar problema nu imi apare). O alta rezolvare, pe langa dezactivarea descarcarilor automate ale episoadelor podcast noi, ar fi comutarea dispozitivului pe modul Avion, deschiderea aplicatiei, si dezactivarea ulterioara a acestui mod.Practic, problema este legata de descarcarea episoadelor podcast in timpul deschiderii aplicatiei, iar Apple trebuie sa vina cu o rezolvare oficiala a ei, deci cu o actualizare.

Aplicatia Podcasturi este, incepand cu iOS 8 beta 2, aplicatie preinstalata pe orice iPhone, iPad si iPod touch, ea venind in versiunea 2.2 care, momentan, nu aduce nimic nou fata de cea mai recenta versiune disponibila pe App Store. Fiind o aplicatie preinstalata, Podcasturi nu mai poate fi eliminata de pe dispozitive.

Actualizare 27.06 10:00: Problema pare sa fi fost rezolvata de catre Apple, cauza ei ramanand necunoscuta. Mai multi utilizatori, printre care recunosc ca ma numar, au observat ca aplicatia functioneaza din nou corect, deci eroarea pare sa fi fost inlaturata de catre Apple automat, prin serverele sale.

- Reclamă -